ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αννίτα Δημητρίου: Νούσιμα θα συνεχίσουμε, ανήκω στην Kληριδική σχολή σκέψης

Τι δήλωσε η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ για την επόμενη μέρα, τον Νίκο Χριστοδουλίδη και αν θα διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε η νέα Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, όπου μίλησε για την εκλογή της, την επόμενη μέρα στον ΔΗΣΥ και την στάση που θα τηρήσει το κόμμα απέναντι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η κ. Δημητρίου δήλωσε ότι στη ζωή της πάντα τολμά να διεκδικεί και ότι από «από την στιγμή που εκλέγεσαι σε μια συγκεκριμένη θέση έχεις ημερομηνία λήξης και πρέπει να ανταποκριθείς επάξια και να είσαι έτοιμος να αποχωρήσεις. Δεν είμαστε δεδομένοι στην πολιτική».

Κληριδική σχολή σκέψης

Ερωτηθείσα πώς θα συνδυάσει το γεγονός ότι στην Βουλή είναι Πρόεδρος όλων των κομμάτων και ότι στον ΔΗΣΥ θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει πολιτικούς αντιπάλους, η κ. Δημητρίου διευκρίνισε ότι όταν ανήκεις σε έναν πολιτικό χώρο έχεις θέσεις τις οποίες πρέπει να προωθείς. «Δεν σημαίνει ότι πρέπει να φωνάζεις για να ακουστείς, εγώ ανήκω σε μια άλλη σχολή σκέψης. Οι όποιες διαφορές είναι επί πολιτικών θέσεων. Βεβαίως στον ΔΗΣΥ μιλάμε για συλλογική ηγεσία που δεν θα εξαρτάται μόνο από εμένα αλλά από το σύνολο της ηγεσίας όπως θα εκλεγεί τον Μάιο».

Σε σχέση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Χάρη Γεωργιάδη, τον Κωνσταντίνο Πετρίδη και τον Δημήτρη Δημητρίου, η κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε ότι παραμένουν ενεργά στελέχη της πρώτης γραμμής και «όλους τους χρειαζόμαστε, κανείς και καμία δεν περισσεύει». Για τον Νίκο Αναστασιάδη, είπε ότι είναι επίτιμος Προέδρος του ΔΗΣΥ και ότι την συνεχάρη όπως και ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Ο κ. Αναστασιάδης συνεχώς βρίσκεται δίπλα μας, σε κάθε πολιτικό διακύβευμα και πάντοτε είμαστε σε επικοινωνία», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι πολλοί πολιτικοί αντίπαλοι χαιρέτισαν την εκλογή της, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διερωτήθηκε γιατί να μην το κάνουν, κάνοντας λόγο για πολιτικό πολιτισμό. «Εμείς ανήκουμε στην Κληριδική σχολή σκέψης που είναι ο τρόπος που πολιτευόμαστε, η συμπεριφορά μας και αυτή προσπαθώ να ακολουθώ και πολιτικά και στην προσωπική μου ζωή».

Η στάση απέναντι στον Νίκο Χριστοδουλίδη

Σε ερώτηση αν με τη δική της Προεδρία θα αλλάξει η αντιπολίτευση και θα γίνει πιο σκληρή, η κ. Δημητρίου απάντησε αρνητικά τονίζοντας ότι πρέπει να κρατηθεί μια συγκεκριμένη γραμμή η οποία έχει αποφασιστεί θεσμικά από το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος.

Αναφορικά με τη νέα κυβέρνηση και τα πρώτα δείγματα γραφής, είπε «να δώσουμε λίγο χρόνο, είναι μια νέα κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να πετάμε πυρά, νούσιμα θα συνεχίσουμε και πάνω απ’ όλα η έγνοια μας για τον τόπο. Θα έχουμε και μια συνάντηση ως ΔΗΣΥ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά που θα επιστρέψει από τις επίσημές του επισκέψεις. Βεβαίως θα συνεργαστούμε για τον τόπο μας και βεβαίως θα καταθέτουμε την άποψή μας εκεί που θεωρούμε ότι πρέπει να ακολουθηθεί μια διαφορετική κατεύθυνση».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον κ. Χριστοδουλίδη νοουμένου του τι είχε προηγηθεί πριν τις εκλογές και αν έχει διαγραφεί από το κόμμα, ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά έχουν λήξει. «Τώρα μόνο δουλειά», πρόσθεσε και τόνισε ότι «δεν ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια με αφορισμούς και αποκλεισμούς».

Θα διεκδικήσει την Προεδρία;

Σε σχόλιο ότι είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ερωτηθείσα αν θα είναι και η πρώτη γυναίκα στην Προεδρία, η κ. Δημητρίου είπε «ταπεινά προχωράμε αναλαμβάνοντας ευθύνες, μας γεμίζει ενθάρρυνση η δύναμη του κόσμου και το γεγονός ότι μας εμπιστεύεται. Τώρα πρέπει να αποδείξουμε ότι πραγματικά βγάζουμε τον κόσμο ασπροπρόσωπο σε αυτή την παρακαταθήκη και σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Καταληκτικά, η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στην οικογένειά της λέγοντας ότι πάντα βρίσκεται διακριτικά δίπλα της και ότι είναι η δύναμη και το λιμάνι της. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Εκλογές  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση