ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:11
 

Αντιδράσεις υποψηφίων μετά τη «βόμβα» Αναστασιάδη

Αρνούνται κάθε ανάμειξη στις καταγγελίες Αναστασιάδη, οι υποψήφιοι Παπαδόπουλος, Μαλάς, Λιλλήκας

Newsroom K

Αντιδράσεις πυροδότησε η δήλωση Αναστασιάση κατά τη χθεσινή του παρουσία στο κανάλι ALPHA και στο κρατικό κανάλι οτι επιτελείο υποσκάπτει τον Συνεργατισμό.

Σε δηλώσεις τους στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ οι υποψήφιοι πρόεδροι, Γιώργος Λιλλήκας, Σταύρος Μαλάς, και Νικόλας Παπαδόπουλος, αρνήθηκαν κάθε ανάμειξη στις κατηγορίες του Προέδρου Αναστασιάδη.

Μετά τις παρεμβάσεις των τριών υποψηφίων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε τις καταγγελίες στις οποίες προέβη το βράδυ της Πέμπτης. Ο Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για τις καταγγελίες του, ξεκαθάρισε πως οι επιστολές που αποστάλησαν σε δύο ημικρατικούς για μετακίνηση καταθέσεων, έγιναν από σύμβουλο του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Παπαδόπουλος: Δε φωτογραφίζει το δικό μας επιτελείο ο Αναστασιάδης

«Ο κ. Αναστασιάδης δε φωτογραφίζει το δικό μας επιτελείο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είσαι σαφής, είναι αόριστος και δε λέει σε ποιον αναφέρεται. Πρόσθεσε δε ότι οι αόριστες δηλώσεις του κ. Αναστασιάδη «έγιναν με σκοπό τον αποπροσανατολισμό, για τις ατυχής δηλώσεις του για Σκοπιανό και την ξεχασμένη εισβολή».

Με τις δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στον Συνεργατισμό, ανέφερε, και πρόσθεσε ότι ενδεχομένως θα προκαλέσει πανικό και απόσυρση καταθέσεων.

«Εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω τον κ. Αναστασιάδη σε αυτή την ανεύθυνη συζήτηση από αέρος», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Μαλάς: Στην πλάτη του Συνεργατισμού κάνουμε προεκλογική εκστρατεία

Ο υποψήφιος για την Προεδρία Σταύρος Μαλάς, δήλωσε ότι βλέπει προεκλογική σκοπιμότητα στις δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη για τον Συνεργατισμό, καθώς όωπς ο ίδιος υποστηρίζει, ο Πρόεδρος άργησε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Όπως δήλωσε, το δικό του επιτελείο δεν έχει εμπλοκή στο εν λόγω θέμα. Παράλληλα ανέφερε ότι πριν από δύο εβδομάδες, όταν ξεκίνησαν να ακούγονται οι ψίθυροι για τον Συνεργατισμό, ζήτησε ο ίδιος από την Κυβέρνηση να τοποθετηθεί δημόσια για εφησυχασμό των πολιτών.
Χαρακτήρισε ανεύθυνο, από τον οποιονδήποτε, κυρίως εάν προέρχεται από σύμβουλο από εκλογικό επιτελείο, να γίνονται τέτοιου είδους τοποθετήσεις.

«Ο Συνεργατισμός, είναι μια τράπεζα επαρκώς κεφαλαιοποιημένη. Είναι η μόνη κυπριακή τράπεζα, και έχουμε όλοι ευθύνη και υποχρέωση να στέλνουμε τα σωστά μηνύματα προς τους συμπολίτες μας να κρατήσουμε αυτή την τράπεζα, και βέβαια όλο το τραπεζικό σύστημα υγιή», καταληκτικά ανέφερε ο Σταύρος Μαλάς.

Λιλλήκας: Καταδικαστέα η πράξη, πλήγμα κατά του Συνεργατισμού

Ο Γιώργος Λιλλήκας ξεκαθάρισε ότι η καταγγελία του Προέδρου Αναστασιάδη δεν αφορά το δικό του επιτελείο, χαρακτηρίζοντας την αποστολή επιστολών σε ημικρατικούς για μετακίνηση καταθέσεων, καταδικαστέα. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για πλήγμα κατά του Συνεργατισμού. Ο ίδιος, όπως ανέφερε, δε γνώριζε για τις αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη, εκφράζοντας την ανησυχία του.

Ο κ. Λιλλήκας, συνέχισε τονίζοντας, ότι από τη στιγμή που υπάρχουν συγκεκριμένες επιστολές, θα πρέπει να εξεταστεί η υπόθεση, και από τα ταμεία, αλλά και από το Συνεργατισμό ο οποίος θα πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ξεκινά έρευνες στο «6» η ΕΝΙ

«Ο θεός να προστατεύσει την κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. Αμήν.»
Marios  |  04:22

#PoliticsBlog Γιατί το ΑΚΕΛ «πυροβολεί» τον Χριστοδουλίδη;

«Στην Καθημερινή φαίνεται πως έδωσαν στον Χριστοδουλίδη το Αλάθητο του Πάπα. Σε λίγο και σε εικόνισμα. ...»
Ένας Πολίτης  |  13:58

Για ακόμα μία χρονιά στις «ελαττωματικές» δημοκρατίες η Κύπρος

«Μα είναι δυνατό να έχουμε ελληματική δημοκρατία? Εμείς που έχουμε πρόεδρο τον Αναστασιάδη και ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
3% Απλή και προσιτή προσφορά δανείου  |  21:53

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X