ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΑΚΕΛ για τα μέτρα κορωνοϊού

Αφορμή τα μέτρα για αντιμετώπισης του ιού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος παρέθεσε αποσπάσματα των δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Στέφανου Στεφάνου για την αντιπαράθεση που ξέσπασε με το ΑΚΕΛ σχετικά με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας, ο κ. Κούσιος αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ότι ο κ. Κυπριανού, στις 7 Δεκεμβρίου 2020 ανέφερε: «Σήμερα, δυστυχώς, με πρόφαση και την πανδημία - αλλά να μου επιτρέψετε να πω, και λόγω της νοοτροπίας η οποία διακατέχει την Κυβέρνηση – παρακολουθούμε, ζούμε μια προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων της κυπριακής κοινωνίας».
Σημειώνει παράλληλα ότι ο κ. Στεφάνου, στις 7 Δεκεμβρίου 2020 είπε: «Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ απευθύνει μήνυμα στην Κυβέρνηση να εισακούσει την κραυγή αγωνίας των χιλιάδων μικροεπιχειρηματιών που έχουν εξοντωθεί επαγγελματικά από τα μέτρα…»

Αν τα πιο πάνω δεν αναφέρθηκαν από τους κατονομαζόμενους αξιωματούχους του ΑΚΕΛ, ο κ. Κούσιος τους καλεί να το διαψεύσουν.

ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα

Το ΑΚΕΛ ευθύνεται γι’ αυτά που λέει και όχι για αυτά που καταλαβαίνει ή θέλει να καταλαβαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Με την χθεσινή του επίθεση στο ΑΚΕΛ πάντως, ο κ. Κούσιος επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνώντες ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα που καμία σχέση έχει με αυτή που βιώνουν οι πολίτες, αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το ΑΚΕΛ ευθύνεται γι’ αυτά που λέει και όχι για αυτά που καταλαβαίνει ή θέλει να καταλαβαίνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Με την χθεσινή του επίθεση στο ΑΚΕΛ πάντως, ο κ. Κούσιος επιβεβαίωσε ότι οι κυβερνώντες ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα που καμία σχέση έχει με αυτή που βιώνουν οι πολίτες.

1. Αρνούνται ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξοντώνονται επαγγελματικά από τα μέτρα. Διερωτάται κανείς πώς θα λάβουν μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων, όταν δεν συνειδητοποιούν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα;

2. Δεν αντιλαμβάνονται ότι τα αντιφατικά μέτρα φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Ενδεχομένως ο κ. Κούσιος να θεωρεί ότι ο ιός συμπεριφέρεται διαφορετικά στα γυμναστήρια και στις μικρές επιχειρήσεις από ότι στα mall και τις εκκλησίες.

3. Δεν παραδέχονται ότι συγκεκριμένα από τα μέτρα πάσχουν από άποψη συνταγματικότητας και αναλογικότητας.

Το ΑΚΕΛ δεν ζητά να μην υπάρχουν μέτρα, όπως ψευδώς ισχυρίστηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χθες. Ζητά μέτρα λογικά και αναλογικά, αποτελεσματικά, χωρίς κρυμμένες σκοπιμότητες και με συναίσθηση του αντίκτυπου που έχουν στην κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση