ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Δεν θεωρώ ότι έχει παραφρονήσει ο Αρχιεπίσκοπος

Η ιστορία θα καταγράψει τον Αναστασιάδη ως τον ηγέτη της διχοτόμησης εάν παρ’ ελπίδα συνεχίζει τις παλινδρομήσεις και αντιφάσεις στο Κυπριακό, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

ΚΥΠΕ

Η ιστορία θα καταγράψει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ως τον ηγέτη της διχοτόμησης εάν παρ’ ελπίδα συνεχίζει τις παλινδρομήσεις και αντιφάσεις στο Κυπριακό, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Υποχρεώνεται, δυστυχώς, πρόσθεσε, να επανέλθει στο θέμα των δηλώσεων του Προέδρου για λύση δύο κρατών με αφορμή και τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου, επειδή «αντί η κυβέρνηση να απολογηθεί για τη ζημιά που έχει προκαλέσει στο Κυπριακό, επιτίθεται σε όσους λένε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για μια περίοδο, περιφερόταν γύρω από το ενδεχόμενο της λύσης δύο κρατών».

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι είναι «μερικές δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, αυτοί που κατ’ ιδίαν λένε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς έχει εκμυστηρευτεί τις σκέψεις του για λύση δύο κρατών. Δεν μπορούν λοιπόν όλοι αυτοί να έχουν παραφρονήσει, όπως δεν θεωρώ ότι έχει παραφρονήσει και ο Αρχιεπίσκοπος για να λέει αυτά τα οποία λέει».

Αντί να συνειδητοποιήσουν πόση ζημιά έχουν προκαλέσει στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, επιμένουν και στο Κυπριακό – όπως και στα ζητήματα της διαφθοράς, που δηλώνουν άμωμοι και αμόλυντοι – να λένε ότι δεν έχουν διαπράξει οποιοδήποτε λάθος. Οι αμφιταλαντεύσεις και οι παλινδρομήσεις με τις οποίες λειτούργησαν, το φλερτάρισμα με τη λύση δύο κρατών, έχουν προκαλέσει τεράστια ζημιά στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, ανέφερε.

Πρώτα και κύρια, συνέχισε, έχει μειώσει την αξιοπιστία έναντι της διεθνούς κοινότητας, αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων μας και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στην προσπάθεια λύσης του προβλήματος, όπως είπε. Οι παλινδρομήσεις και αντιφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέφερε, μας έχουν οδηγήσει σε ένα παρατεταμένο αδιέξοδο που έχει συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα: κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ, προσπάθεια πρόκλησης τετελεσμένων στην Αμμόχωστο – κάτι που θα αποτελεί την ταφόπλακα λύσης του Κυπριακού, όπως είπε – ενώ για 3,5 χρόνια δεν αξιοποιήσαμε την παρουσία του κ. Ακιντζί στην ηγεσία της τ/κ κοινότητας και τώρα έχουμε απέναντί μας τον κ. Τατάρ που πραγματικά λειτουργεί ως φερέφωνο της Άγκυρας.

Το χειρότερο από όλα, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, είναι ότι το θέμα των δύο κρατών τίθεται κάτω και ασκείται πίεση από την Τουρκία για να αποτελέσει βάση λύσης του Κυπριακού. Δεν τα λέει αυτά γιατί θέλει να ασκεί κριτική στον κ. Αναστασιάδη, όπως θέλει να πείσει η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «τα λέμε γιατί αγωνιούμε για την πατρίδα μας, αγωνιούμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αγωνιούμε για την προοπτική της χώρας μας».

Ο Άντρος Κυπριανού είπε ότι «ο κ. Αναστασιάδης χρειάζεται να κατανοήσει ότι έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για χάσιμο. Χρειάζεται να αφήσει στο παρελθόν τον κακό του εαυτό και να επικεντρωθεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών για λύση στο Κυπριακό».

Το ΑΚΕΛ, είπε, υπέβαλε τη δική του πρόταση και θέλει να ακούσει ποια είναι η αντιπρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη, πώς θα λειτουργήσει σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. «Εάν κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, να είναι σίγουρος πως το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τη διαδικασία, ως πατριωτικό κόμμα που είναι. Εάν παρ’ ελπίδα ο κ. Αναστασιάδης εξακολουθήσει να λειτουργεί με παλινδρομήσεις και αντιφάσεις, δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως αμφιβολία ότι η ιστορία θα είναι αδέκαστη μαζί του».

Θα τον καταγράψει ως τον ηγέτη της διχοτόμησης, κατέληξε ο Άντρος Κυπριανού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση