ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Χρειάζονται σοβαρές πρωτοβουλίες για το Κυπριακό

«Η κυβέρνηση μας μέχρι στιγμής αρκείται μόνο σε φραστικές τοποθετήσεις», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση αρκείται μόνο σε φραστικές τοποθετήσεις στις προκλητικές δηλώσεις από τ/κ πλευράς και χρειάζονται σοβαρές πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν στη διάνοιξη των οδοφραγμάτων αλλά και που θα προετοιμάσουν το έδαφος για διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης του στον υπό κατασκευή Βιολογικό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Δυτικής Λεμεσού, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως, σε σχέση με τα οδοφράγματα, «ο κ.Τατάρ και ο κ.Οζερσάϊ είναι προφανές ότι προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα και όχι τυχαία».

«Διαφωνούν με το συμφωνημένο πλαίσιο λύσης. Θα επιθυμούσαν να οδηγήσουν τις προσπάθειες για λύση σε κακοτόπια», είπε και συμπλήρωσε πως όλα αυτά είναι αναμενόμενα.

Την ίδια ώρα κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση να αντιληφθούν πως «είναι εμείς που καιγόμαστε για την επίτευξη λύσης, η οποία θα βασίζεται φυσικά στις σωστές αρχές» και πως «θα πρέπει να αναλάβουμε τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε, είτε να υποχρεωθούν να προχωρήσουν στη διάνοιξη των οδοφραγμάτων - με τα ωφελήματα τα οποία θα προκύψουν και προβλήματα που πιθανώς επίσης να προκύψουν - με όλους τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους βέβαια, .είτε θα έχουν πολιτικό κόστος και ο κ. Τατάρ και ο κ. Οζερσάϊ».

Εκφράζοντας λύπη, όπως είπε, γιατί «η κυβέρνηση μας μέχρι στιγμής αρκείται μόνο σε φραστικές τοποθετήσεις», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε πως χρειάζεται να αναληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, συνέχισε, θα πρέπει να προετοιμαστεί το έδαφος και η κοινή γνώμη έτσι ώστε τον Οκτώβρη που θα έχουμε τον νέο ηγέτη της τ/κ κοινότητας, να επαναρχίσουν το συντομότερο δυνατό διαπραγματεύσεις.

Προειδοποίησε πως κάθε μέρα που περνά είναι σε βάρος μας και πως υπάρχει ο κίνδυνος με την παρέλευση των τριών χρόνων από το Κραν Μοντανά «και μια ουσιαστικά παθητική δράση από πλευράς της κυβέρνησης μας», να έχουμε στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας κάποιον ο οποίος να θέλει να σπρώξει τα πράγματα προς την κατεύθυνση της λύσης δύο κρατών.

«Αντιλαμβάνεστε πόσο πιο δύσκολη θα είναι η θέση μας. Χρειάζεται λοιπόν να αξιοποιήσουμε την κάθε ώρα που περνά διαμορφώνοντας τέτοιες προϋποθέσεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν να πάμε σε λύση όπως την επιδιώκουμε», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην έναρξη της διαδικασίας για εφαρμογή της Συμφωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Ηνωμένο Βασίλειο που δίνει το δικαίωμα σε ιδιοκτήτες γης στην περιοχή των Βρετανικών Βάσεων να εκμεταλλευθούν αναπτυξιακά την περιουσία τους, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή.

Ωστόσο, πρόσθεσε, θα αναμένει να ενημερωθεί ολοκληρωμένα για το περιεχόμενο της συμφωνίας ώστε να μπορέσει να τοποθετηθεί, ενώ σημείωσε πως «δεν αλλάζει το καθεστώς των ΒΒ και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους».

Σε σχέση με την επίσκεψη του στον υπό κατασκευή Βιολογικό Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Δυτικής Λεμεσού του ΣΑΛΑ, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως πρόκειται για ένα μεγάλης σημασίας έργο «στο οποίο το ΑΚΕΛ έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για να αναπτυχθεί».

«Θεωρώ ότι θα συμβάλει στα μέγιστα στη βελτίωση ζωής όχι μόνο των Πολεμιδιών αλλά και της ευρύτερης περιοχής», ανέφερε και εξέφρασε την ευχή όπως, παρά τη μικρή καθυστέρηση που αναγκαστικά έφερε η πανδημία, το έργο θα ολοκληρωθεί εντός των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων, το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X