ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Κούσιος απαντά στο ΔΗΚΟ για τα προεκλογικά συνθήματα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στα προεκλογικά συνθήματα και στα «όχι» του ΔΗΚΟ, η Κυβέρνηση απαντά με το έργο της, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή απάντησή του στον Αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ

"Αναμενόμενη η δήλωση του ΔΗΚΟ. Στα προεκλογικά συνθήματα και στα `όχι` του ΔΗΚΟ, η Κυβέρνηση απαντά με το έργο της", σημειώνει ο κ. Κούσιος.

Απαντά, προσθέτει, "με το φιλόδοξο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την ώρα που το ΔΗΚΟ καταψηφίζει τους προϋπολογισμούς, καταψηφίζει τα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης και τα προγράμματα ανάκαμψης της οικονομίας της χώρας".

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Μιχάλης Δαμιανού απάντησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας τα εξής:

Το ΔΗΚΟ έχει καταθέσει σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που:

- στηρίζουν πραγματικά την κοινωνία και την οικονομία  

- προάγουν τον έλεγχο, διασφαλίζουν τη διαφάνεια και προωθούν την κάθαρση

- αποκαθιστούν τη μεσαία τάξη

- ενισχύουν τους εργαζομένους και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

- δίνουν ανάσα και βοηθούν τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Οι προτάσεις μας έχουν σταλεί με σχετικές επιστολές στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως επίσης και στον Υπουργό Οικονομικών ο οποίος μάλιστα μας απάντησε εγγράφως.

Κατά τ’ άλλα ο ΠτΔ δηλώνει ότι «δεν άκουσε» καμία πρόταση από το ΔΗΚΟ.

Φαίνεται ότι με τον ίδιο τρόπο που «έχασαν» τις γνωματεύσεις που ακόμη ψάχνουν, έτσι «έχασαν» και τις εισηγήσεις μας.

Οι προτάσεις του ΔΗΚΟ προβάλλονται επίσης από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης -έντυπα και ηλεκτρονικά-, από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, μέσω ειδικών εντύπων προς το κοινό και φυσικά από τον ίδιο τον πρόεδρο, τα στελέχη, τους αξιωματούχους και τους υποψήφιους βουλευτές του ΔΗΚΟ.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ δεν αποδέχεται τις προτάσεις αυτές. Αυτό αποδεικνύει ότι: στην πραγματικότητα είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αυτό που κατηγορούν την αντιπολίτευση δηλαδή, «αρνητές της προκοπής του τόπου».

Κορυφαίο παράδειγμα η αναδρομική επιδότηση ενοικίου και λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Όσο και εάν ο ΠτΔ και ο ΔΗΣΥ, προσπαθούν να κρύψουν την αναποτελεσματικότητα τους, είναι γεγονός ότι εάν εφάρμοζαν τις προτάσεις μας, σήμερα, η κοινωνία και η οικονομία θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση