ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απάντηση ΔΗΚΟ σε ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για Σύριους αιτητές ασύλου

«Η αναστολή εξέτασης γίνεται στη βάση της εφαρμοστέας κοινοτικής νομοθεσίας αλλά και του αιτήματος αριθμού κρατών μελών για επαναξιολόγηση της κατάστασης στη Συρία»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Θα πρέπει να γίνει σε όλους ξεκάθαρο πως για την αναστολή εξέτασης αιτημάτων ασύλου δεν χρειάζεται η ενεργοποίηση του άρθρου 78 (3) της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει το ΔΗΚΟ σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής.

Η ανακοίνωση

Το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης για αναστολή της εξέτασης αιτήσεων ασύλου σε όλες τις περιπτώσεις προσώπων Συριακής καταγωγής, λόγω της επαναξιολόγησης του καθεστώτος περιοχών της Συρίας που αναμένονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα πρέπει να γίνει σε όλους ξεκάθαρο πως για την αναστολή εξέτασης αιτημάτων ασύλου δεν χρειάζεται η ενεργοποίηση του άρθρου 78 (3) της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αναστολή εξέτασης γίνεται στη βάση της εφαρμοστέας κοινοτικής νομοθεσίας αλλά και του αιτήματος αριθμού κρατών μελών για επαναξιολόγηση της κατάστασης στη Συρία, το οποίο θα συζητηθεί κατά το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση