ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Απάντηση ΚΕ σε ΑΚΕΛ: Απόλυτη αντίφαση για το μεταναστευτικό

«Όταν η Κυβέρνηση αναδεικνύει το πρόβλημα μάς χαρακτηρίζουν ξενοφοβικούς, ενώ οι ίδιοι στις ανακοινώσεις τους μιλούν για ''τεράστια πρόκληση''», ανέφερε ο κ. Πελεκάνος

ΚΥΠΕ

Για απόλυτη αντίφαση κατηγορεί το ΑΚΕΛ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σε γραπτή απάντησή του στο κόμμα για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Ο κ. Πελεκάνος αναφέρει πως «το ΑΚΕΛ ακολουθεί και στο μεταναστευτικό ζήτημα την πολιτική της απόλυτης αντίφασης», και προσθέτει πως «είναι το κόμμα που καταγγέλλει και αντιπαρατίθεται με τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση για περιορισμό των μεταναστευτικών ροών, την ώρα που εκδίδει ανακοινώσεις καλώντας την Κυβέρνηση να λάβει μέτρα, τα οποία αυτομάτως απορρίπτει ως παράνομα και αναποτελεσματικά».

«Αποδίδει ευθύνες στην Κυβέρνηση για την κατάσταση, αγνοώντας αυτά που είναι επικίνδυνο να αγνοούμε: Τα πραγματικά δεδομένα των αριθμών», σημειώνει.

Προσθέτει πως «η Κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα στη Γραμμή Κατάπαυσης του Πυρός, από την οποία προέρχεται η συντριπτική πλειοψηφία των ροών, και διαμαρτύρονται όταν προσπαθούμε να στήσουμε μηχανισμό επιτήρησης με σύγχρονα μέσα, καταγγέλλουν».

Ο Εκπρόσωπος αναφέρει πως «όταν η Κυβέρνηση αναδεικνύει το πρόβλημα μάς χαρακτηρίζουν ξενοφοβικούς, ενώ οι ίδιοι στις ανακοινώσεις τους μιλούν για ''τεράστια πρόκληση''».

«Αφήνουμε σε αυτούς τα συνθήματα. Η Κυβέρνηση συνεχίζει με δράσεις και πολιτικές που θα αντιμετωπίζουν τα πολύπλευρα ζητήματα που επηρεάζουν όλους τους νόμιμα διαμένοντες στη χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, τα οποία που προκύπτουν από την έκτακτη κρίση λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών», σημειώνει.

ΑΚΕΛ: Αντί η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, στήνει θεάματα ξενοφοβικής ρητορικής

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων, «αντί η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να τα αντιμετωπίσει, στήνει θεάματα ξενοφοβικής ρητορικής».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα είναι μια τεράστια πρόκληση που χρειάζεται αποτελεσματικές πολιτικές διαχείρισης, βασισμένες στο διεθνές δίκαιο, την ευρωπαϊκή και την κυπριακή νομοθεσία.

Εξαιτίας της λανθασμένης διαχείρισης από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού προκύπτουν σήμερα δεκάδες σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αντί η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να τα αντιμετωπίσει, στήνει θεάματα ξενοφοβικής ρητορικής.

Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να επιταχύνει την εξέταση αιτήσεων ασύλου.

Δεν αξιοποίησε σωστά τα 100 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κύπρο για τα θέματα ασύλου.

Δεν πάταξε τα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Η αλήθεια είναι ότι Κυβέρνηση Αναστασιάδη στήριξε την συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας και ο ΔΗΣΥ την ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Κυβέρνηση που σήμερα διαμαρτύρεται, στήριξε τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που εγκλωβίζουν τους αιτητές ασύλου στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Μάλτα. Δηλαδή αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοιβάζουν εκατοντάδες ανθρώπους στα εξωτερικά σύνορα της και τώρα λένε θα πάνε να διεκδικήσουν από την Ευρώπη!

Το ΑΚΕΛ έχει συγκεκριμένες προτάσεις για ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, που ανάμεσα σε άλλα προνοούν:

• Δυναμική απαίτηση εντός του Ευρωπαϊκού Συβουλίου για Άμεση μετεγκατάσταση προσφύγων και αιτητών ασύλου από την Κύπρο σε άλλα κράτη-μέλη, αντικατάσταση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας με εξέταση των αιτήσεων ασύλου από ΟΗΕ και ΕΕ στο έδαφος της Τουρκίας και αντικατάσταση του Συστήματος Δουβλίνο με μόνιμο και δεσμευτικό σύστημα κατανομής αιτητών και προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

• Άμεση πρόσληψη πολλαπλάσιου προσωπικού στην Υπηρεσία Ασύλου.

• Ενίσχυση της Υπηρεσίας για πάταξη της Εμπορίας Προσώπων.

• Καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων σε προγράμματα ενίσχυσης των συνθηκών υποδοχής και ένταξης προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση