ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:33
 

Αποστολάκης για «Μέδουσα 8»: Εξαιρετική πρόοδο στη συνεργασία μας

«Τώρα έχουμε φτάσει σε πολύ προχωρημένα και πολύ σύνθετα σενάρια, η συνεργασία μεταξύ του προσωπικού έχει γίνει ευκολότερη»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας από το Μιστράλ «Ανουάρ Σαντάτ».

Ο κ. Αποστολάκης, που παρακολούθησε τη χθεσινή ημέρα της μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 8», από κοινού με τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου Σάββα Αγγελίδη και τον Αιγύπτιο ομόλογό τους, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, τόνισε για τις τρεις χώρες ότι «έχουμε κάνει εξαιρετική πρόοδο στη συνεργασία μας, από εκεί που είχαμε αρχίσει με πολύ απλά αντικείμενα. Τώρα έχουμε φτάσει σε πολύ προχωρημένα και πολύ σύνθετα σενάρια, η συνεργασία μεταξύ του προσωπικού έχει γίνει ευκολότερη, γιατί πλέον γνωρίζονται μεταξύ τους», τόνισε Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας.

Και ο κ. Αποστολάκης προσέθεσε ότι «τα κράτη που μοιράζονται τις ίδιες αρχές και αξίες, και αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους, συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, και παράλληλα, να χτίσουν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να μπορεί να γίνει οικονομική ανάπτυξη και ευημερία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».

Στη μεγάλη αυτή άσκηση, στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας, τον Υπουργό Άμυνας της Κύπρου συνόδευσε ο Διοικητής Ναυτικού Πλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο Διοικητής Αεροπορίας Γαβριήλ Πατίχης, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο Χάρης Μορίτσης και ο Ακόλουθος Άμυνας της Κύπρου Κώστας Φωτίου.

«Αλ Αχράμ»: «Η άσκηση «Μέδουσα 8» Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου είναι από τις σημαντικότερες στη Μεσόγειο»

Τεράστια σημασία αποδίδει η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» στη συνεχιζόμενη μέχρι τις 19 Απριλίου, μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 8», με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, από τότε που αυτή ξεκίνησε, το 2015.

«Η άσκηση είναι μία από τις σημαντικότερες ασκήσεις στη Μεσόγειο και αντανακλά το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου», τονίζει η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα, αναφερόμενη στη δήλωση του εκπροσώπου του αιγυπτιακού στρατού, Τάμερ Ελ Ρεφάι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, «η άσκηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών «στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου για τις κοινές ασκήσεις των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων για την προώθηση και υποστήριξη στρατιωτικής συνεργασίας με αδελφικές και φιλικές χώρες».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μητσοτάκης: Τέθηκαν όλα τα ζητήματα, κατεγράφησαν οι διαφωνίες

«Τεράστιο επίτευγμα Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Έλληνας Πρωθυπουργός ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ...»
YIANNOULIS  |  18:05

Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν θα καταργηθεί η κάρτα οπάδου

«Αντε καλέ, η κάρτα φιλάθλου φταίει»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:41

Σούπερ ντέρμπι Απόλλων - ΑΠΟΕΛ!

«Τα εύκολα μερικές φορές κάνουν τις ανατροπές!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:54

Κοινό ανακοινωθέν συμφώνησαν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ - Συμφώνησε και η Τουρκία

«Mην πιστεύετε την Τουρκία! Διοικείται από κακό άτομο! Άρα, είναι χώρα άνευ εμπιστοσύνης!! »
ΑΚΑ  |  11:02

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X