ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:58
 

Αρχίζει επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος

Μετά τον Νικόλα, πραγματοποιεί συνάντηση και με άλλα κόμματα για τις μεταρρυθμίσεις

Newsroom K

Η κίνηση του Προέδρου να συναντήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο το πρωί της Δευτέρας ήγειρε ερωτήματα, ακόμα και στον στενό περίγυρο του Νίκου Αναστασιάδη για τους λόγους αυτής της πρωτοβουλίας αλλά και για το ότι κρατήθηκε εν πολλοίς κρυφό. Αυτό άλλωστε τέθηκε και κατά τον πρωινό καφέ της Τρίτης που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τους στενούς συνεργάτες του Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη, Χάρη Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους συνεργάτες του πως θέλησε να συζητήσει με τον ΔΗΚΟϊκό Πρόεδρο τις μεταρρυθμίσεις που επίκεινται και συγκεκριμένα την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημόσια υπηρεσία διασφαλίζοντας τη στήριξη του ΔΗΚΟ. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ υπογράμμισε πως θα στηρίξει εκείνα τα σημεία και τα νομοσχέδια με τα οποία το κόμμα συμφωνεί. Η δεύτερη ανάγνωση βεβαίως ήταν πως ο Πρόεδρος πέραν από τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων, ήθελε να ανοίξει γέφυρα επικοινωνίας με το κόμμα του Κέντρου. Επικοινωνία που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να περάσει δύσκολα νομοσχέδια που απαιτούν πλειοψηφία και κατ επέκταση την έγκριση του κόμματος του Κέντρου.

Με τη δημοσιοποίηση της συνάντησης Αναστασιάδη-Παπαδόπουλου πάντως, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως αποτελούν την έναρξη συναντήσεων που θα επιδιώξει ο Πρόεδρος με όλα τα κόμματα. Η αλήθεια είναι πως μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε διευθετηθεί οποιαδήποτε άλλη συνάντηση του Προέδρου με άλλον πολιτικό αρχηγό. Οι όποιες διευθετήσεις προέκυψαν μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, και συγκεκριμένα την Τρίτη το πρωί.

Την Τετάρτη το πρωί αναμένεται να δει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο, ενώ συνάντηση διευθετήθηκε και με τον Πρόεδρο των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη για τις 4 Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X