ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχίζει τη Δευτέρα η συζήτηση νομοσχεδίων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Η συζήτηση θα αρχίσει με παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών αρχίζει τη Δευτέρα στις 10.00 τη συζήτηση των δύο νομοσχεδίων που αφορούν τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής, Ελένη Μαύρου, όλα τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση να ψηφιστούν σε νόμους εντός Σεπτεμβρίου.

Η συζήτηση θα αρχίσει με παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον Υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Νουρή στην παρουσία , εκπροσώπων της Νομικής Υπηρεσίας, της Ένωσης Δήμων Κύπρου και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου. Όπως διευκρίνισε η κ. Μαύρου, η Επιτροπή Εσωτερικών θα συνεδριάσει εντατικά για τη συζήτηση των νομοσχεδίων αυτών και ίσως να αποφασιστεί και η σύσταση ομάδας εργασίας για να διευκολύνει τη συζήτηση. Ενώπιον της, η Επιτροπή τη Δευτέρα έχει 9 προτάσεις νόμου που αφορούν τροποποιήσεις των εκλογικών νόμων για κατ΄άρθρο συζήτηση.

Επίσης θα αποφασίσει επί δυο προτάσεων νόμου που αφορούν τις Ευρωεκλογές και θα καθορίσει την ημερομηνία που θα οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής για τελική τοποθέτηση του νομοθετικού σώματος. Όπως διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ η κ. Μαύρου, οι προτάσεις νόμου που θα συζητηθούν κατ΄ άρθρο αφορούν στον περιορισμό του αριθμού των θητειών, αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους για όσους κλείνουν τα 18 καθώς και άλλες αλλαγές στις εκλογικές διαδικασίες στην Κύπρο.

Η κ. Μαύρου πρόσθεσε πως η Επιτροπή εργάζεται πολύ εντατικά, καθώς στόχος είναι μέχρι το τέλος του Ιούνη να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των προτάσεων αυτών ώστε να οδηγηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής. Επίσης, η Επιτροπή θα συζητήσει τις τροπολογίες επί των κανονισμών που αφορούν Έντυπα, Τέλη και Άλλες Ειδικές Διατάξεις για τα σωματεία και τα ιδρύματα και επί των 3 προτάσεων νόμου που αφορούν σε αύξηση ποινών για την πώληση οινοπνευματωδών ποτών σε ανήλικα άτομα (κάτω των 18 ετών). Στην ημερήσια διάταξη διευκρινίζεται ότι οι κανονισμοί και οι 3 προτάσεις νόμου θα τεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την 1η συνεδρία της μετά τις 8 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X