ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυτά είναι τα ανακαινισμένα γραφεία του ΑΚΕΛ (φωτογραφίες)

«Επενδύσαμε κτιριακά για να γίνει η δουλειά μας καλύτερη, ποιοτικότερη, αποτελεσματικότερη», είπε ο κ. Στεφάνου

ΚΥΠΕ

Κάθε ανακαίνιση κτιρίου, η οποία γίνεται με όρους ποιότητας και σύγχρονων περιβαλλοντικών και ενεργειακών προδιαγραφών αποτελεί επένδυση, κι αυτή την επένδυση έκαναν, παρέχοντας στους εργαζόμενους σ’ αυτό καλύτερες συνθήκες εργασίας, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του ανακαινισθέντος κτιρίου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ στη Λευκωσία. «Επενδύσαμε κτιριακά για να γίνει η δουλειά μας καλύτερη, ποιοτικότερη, αποτελεσματικότερη», είπε.

Όπως σημείωσε, η ολική ανακαίνιση του κτηρίου ήταν ένας στόχος που τέθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά για διάφορους λόγους δεν είχε προχωρήσει. «Σήμερα, αποκαλύπτεται μπροστά μας με τις απτές αλλαγές που έχουν γίνει στην εξωτερική του εμφάνιση. Ακόμα πιο εμφανείς είναι οι αλλαγές που έγιναν στους εσωτερικούς χώρους», ανέφερε.

Στην ανακαίνιση, πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου, επιδιώχθηκε η ισορροπία ανάμεσα στον χαρακτήρα του κτιρίου, τη λειτουργική οργάνωση των χώρων του, την έμφαση στην ποιότητα των υλικών, τη δραστική μείωση του ενεργειακού του αποτυπώματος και το σύγχρονο ύφος τεχνολογικά προηγμένων χώρων εργασίας, συσκέψεων και συνεδριάσεων.

«Ως προς τις σχεδιαστικές και αρχιτεκτονικές επιλογές μεγάλη πρόκληση αποτέλεσε το γεγονός πως θέλαμε να αποδώσουμε έναν φρέσκο αέρα σε ένα κτήριο που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του ‘70 και κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘80. Αυτό επιδιώξαμε να κάνουμε χωρίς υπερβολές, αλλά και χωρίς ημιτελή ή προσωρινά φτιασιδώματα. Θεωρώ ότι το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τους πιο πάνω στόχους. Με την ανακαίνιση του κτηρίου δημιουργήθηκαν χώροι εργασίας, οι οποίοι ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του κόμματος», ανέφερε περαιτέρω.

Για τις αλλαγές στο κτίριο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι στον τέταρτο όροφο στήθηκε στούντιο με όλο τον σύγχρονο εξοπλισμό ήχου και φωτισμού που παρέχει τη δυνατότητα και υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές όχι μόνο για δηλώσεις, αλλά και για οργάνωση podcasts και γενικά για αξιοποίηση του διαδικτύου. Στον ίδιο όροφο, πρόσθεσε, διαμορφώθηκαν δύο άνετες αίθουσες συνεδριάσεων εξοπλισμένες με διαδραστικές τηλεοράσεις που μπορούν να λειτουργήσουν κι ως πίνακες, χρήσιμοι για συνεδριάσεις, συσκέψεις και διαλέξεις.

Προτεραιότητα, συνέχισε, δόθηκε στον επανασχεδιασμό του κελύφους του κτιρίου, με στόχο να αποκτήσει ισχυρό χαρακτήρα και ταυτότητα, οι όψεις επενδύθηκαν με νέα υλικά, τα οποία πληρούν όλες τις σύγχρονες περιβαλλοντικές και ενεργειακές προδιαγραφές, υπάρχει εξωτερική θερμοπρόσοψη και μόνωση οροφής που περιορίζουν τις θερμικές απώλειες με την εξοικονόμηση ενέργειας να υπερβαίνει σε ποσοστό το 40%. Επιπλέον, με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην οροφή και την αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου φωτισμού με λαμπτήρες LED, δημιουργήσαμε ένα κτίριο πράσινης ενεργειακής αποτύπωσης, με πολύ χαμηλή κατανάλωση συμβατικής ενέργειας, πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι η πλήρης ανακαίνιση του κτιρίου ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, αφού χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από δύο μήνες. «Μετακινηθήκαμε από το κτήριο την 1η Ιουλίου και επιστρέψαμε την 1η Σεπτεμβρίου. Προηγήθηκαν κάποιες προκαταρκτικές εργασίες ενόσω ήμασταν στο κτήριο. Η υλοποίηση αυτού του κατορθώματος -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- οφείλεται στην άψογη συνεργασία και στην πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων όσων εργάστηκαν», σημείωσε.

Μνημείο

Ο κ. Στεφάνου ανέφερε ότι στο κτίριο υπάρχει εξωτερική πρόνοια για εγκατάσταση τερματικού που έχει τη δυνατότητα για ταυτόχρονη φόρτιση δύο ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. «Θα βάλουμε την εγκατάσταση, μένει να πάρουμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», είπε χιουμοριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι στην πρόσοψη έχει γίνει πρόνοια για εγκατάσταση μνημείου, το οποίο «να αποτυπώνει και να εκφράζει τη φυσιογνωμία, την ιστορία, τους αγώνες και το όραμα του Κόμματος. Για το μνημείο θα προκηρυχθεί σχετικός διαγωνισμός».

Αναφορά στον Στέλιο Κωστή

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αείμνηστο Στέλιο Κωστή, από τα Λειβάδια, στέλεχος του ΑΚΕΛ στην Βρετανία και αργότερα στην Κύπρο, ο οποίος δώρισε μέρος της ακίνητής περιουσίας του στο ΑΚΕΛ κι αυτό, πρόσθεσε, τους έδωσε τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ανακαίνιση. «Σε αναγνώριση της γενναιόδωρης προσφοράς του Στέλιου Κωστή αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομά του σε μία από τις αίθουσες συνεδριάσεων του 4ου ορόφου. Αιωνία η μνήμη του συντρόφου ο οποίος ανάλωσε ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία του Κόμματος», είπε ο κ. Στεφάνου.

Τέλος, ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους και όλες που με διάφορους τρόπους μάς βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου», αναφέροντας ονομαστικά την ομάδα που το ανέλαβε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση