ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βαρνάβα: Απαντά σε δημοσίευμα περί σκανδάλου με Ρώσο και ζητά αποδείξεις

Τι αναφέρει σε γραπτή του δήλωση

ΚΥΠΕ

Η συγκεκριμένη υπόθεση με τον Ρώσο Adnan Muzykaev αφορά μία καθόλα νόμιμη πράξη πώλησης κατοικίας ηλικίας 30 ετών, μεταξύ αυτού και της Amelfina Smyrli Elenas και τίποτα περισσότερο, αναφέρει σε ανακοίνωση ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβας, με την οποία απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή», ημερομηνίας 22 Αυγούστου 2021, με τίτλο «΄Βόμβα΄ με οσμή σκανδάλου για τον πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργο Βαρνάβα».

Στην ανακοίνωση, ο κ. Βαρνάβα καλεί την εφημερίδα «να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση της αλήθειας και να απολογηθεί για τις ψευδείς, ανύπαρκτες και ανυπόστατες πληροφορίες», όπως αναφέρει, «τις οποίες δημοσιεύει άμεσα που σκοπό έχουν την σπίλωση του ονόματος» του, διαφορετικά λέει ότι θα προχωρήσει στην λήψη των «αναγκαίων δικαστικών μέτρων εναντίον της δημοσιογράφου η οποία υπογράφει το εν λόγω άρθρο και της ίδιας της εφημερίδας».

«Η εφημερίδα ΄Σημερινή΄ είναι φανερό ότι καθ’ υπόδειξη και σκοπίμως προχώρησε στην δημοσίευση αυτή, με εύηχο τίτλο για να δημιουργήσει εντυπώσεις, δημοσιεύοντας ψευδείς και πρόστυχες πληροφορίες, ώστε να πλήξει το όνομα, την υπόληψη, την εντιμότητα, και την αξιοπρέπεια μου με φανερή την προσπάθεια άμεσης παρέμβασης στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΣ ΕΔΕΚ», προσθέτει.

Ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ αναφέρει ότι «η οποιαδήποτε συμφωνία έχει γίνει, χαρακτηρίζεται πλήρως από τη νομιμότητα χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ίχνος αμφιβολίας γι’ αυτή» και προσθέτει πως «υπάρχουν και θα παρουσιαστούν, όλα τα αναγκαία έγγραφα/τεκμήρια, εάν και εφόσον χρειαστούν στα πλαίσια της όλης διαδικασίας».

Αναφέρει επίσης ότι «μεταξύ των άλλων εγγράφων υπάρχουν και οι συμφωνίες οι οποίες έγιναν ανάμεσα στα δύο μέρη στην παρουσία πιστοποιούντος υπαλλήλου, πολύ στενών συγγενικών προσώπων του εν λόγω Ρώσου, καθώς και του Ρώσου δικηγόρου του, οι οποίοι υπέγραψαν και ως μάρτυρες επί των εν λόγω συμφωνιών».

Ο κ. Βαρνάβα διερωτάται «πώς μπορεί να χαρακτηρίζεται ως δόλος ή απόσπαση με ψευδείς παραστάσεις η νόμιμη αγορά ακινήτου, δυνάμει γραπτής συμφωνίας, όπου υπογράφουν ως μάρτυρες στενά συγγενικά πρόσωπα του εκχωρητή, καθώς επίσης και ο Ρώσος δικηγόρος αυτού».

«Παρόλες τις ανήθικες προσπάθειες κάποιων για να σταματήσουν την προσπάθεια μας για εξυγίανση και επανένωση του Κινήματος μας, εμείς θα προχωρήσουμε μέχρι το τέλος», αναφέρει ο κ. Βαρνάβα.

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Σημερινή» γράφει ότι «βαριές κατηγορίες για σοβαρότατα αδικήματα απάτης αντιμετωπίζει ο πρώην βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβας, ο οποίος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου».

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες της, σύμφωνα με τις οποίες «ο Ρώσος υπήκοος Adnan Muzykaev ο οποίος διετέλεσε μέλος της Δούμας (Βουλή) της Ρωσικής ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Κύπρου – Ρωσίας στη Δούμα, κίνησε αγωγή εναντίον του Γιώργου Βαρνάβα και της Amelfina Smyrli Elenas με την οποία τους κατηγορεί για συνωμοσία, απάτη, απόσπαση περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων, μέσω ψευδών παραστάσεων».

Επίσης, ο Ρώσος υπήκοος τους κατηγορεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «για απόσπαση 80.000 ευρώ μέσω ψευδών παραστάσεων από Ρώσο υπήκοο» και ότι «δόλια, παράνομα, κατά παράβαση των αρχών του αδικαιολόγητου πλουτισμού και κατόπιν απάτης μέσω ψευδών παραστάσεων, απέσπασε ακίνητο εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση