ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στην τ/κ Δεξιά

Κατηγορούν τον Όζερσαϊ με το πρόσχημα ότι έχει κρυφή πολιτική ατζέντα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Λίγο πριν τις «προεδρικές εκλογές», η ημερομηνία διεξαγωγής των οποίων αναβλήθηκε από τον Απρίλιο στον Οκτώβριο εξαιτίας της πανδημίας, στην τ/κ Δεξιά παράταξη επικρατεί εμφύλιο κλίμα. Ηγετικά στελέχη του «κυβερνώντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) αναμετριόνται με τον Αντιπρόεδρο της «κυβέρνησης», Κουντρέτ Όζερσαϊ. Το κόμμα που ίδρυσε ο κ. Όζερσαϊ πριν από λίγα χρόνια εκπροσωπείται στα τελευταία δυο «κυβερνητικά» σχήματα.

Ο «βουλευτής» της Κερύνειας, ο οποίος εκλέγεται από το ΚΕΕ, Ουνάλ Ουστέλ εξαπέλυσε μετωπική επίθεση κατά του κ. Όζερσαϊ. Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Ουστέλ απομακρύνθηκε από το αξίωμα του «Υπουργού Τουρισμού» επειδή ένα τουρκικό ιδιωτικό τζετ παραβίασε τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Τα πολιτικά πυρά κατά του κ. Όζερσαϊ

Σύμφωνα με τον κ. Ουστέλ, για την απομάκρυνση του από την «κυβέρνηση» ευθύνεται ο κ. Όζερσαϊ. Από την δική του σκοπιά, ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» έχει μια κρυφή ατζέντα. Επιδιώκει να κατακερματίσει το μεγαλύτερο κόμμα της τ/κ Δεξιάς.

Ο κ. Ουστέλ, μιλώντας στον τ/κ τύπο, προβάλλει την άποψη ότι, ο κ. Όζερσαϊ, εκτός από την επίθεση στο έργο και στην προσωπικότητα του, έχει θέσει στο στόχαστρο του και άλλα στελέχη της του ΚΕΕ. Ο κ. Όζερσαϊ ευθύνεται για την άρση της «βουλευτικής ασυλίας» του Αϊτάτς Τσαλούντα και του πρώην «πρωθυπουργού», Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν.  «Μας απομάκρυναν από το καθήκον μας επειδή το ζήτησε ο Όζερσαϊ. (Ο Όζερσαϊ) θέλει να διαμελίσει το ΚΕΕ», δήλωσε ο κ. Ουστέλ.

Τέσσερις υποψήφιοι, μια παράταξη

Τα πυρά του τέως «Υπουργού Τουρισμού» κατά του κ. Όζερσαϊ έρχονται σε μια στιγμή που η τ/κ Δεξιά ετοιμάζεται να κατέβει στις «προεδρικές» με τέσσερις ξεχωριστές υποψηφιότητες. Για την ηγεσία των τ/κ, στην τ/κ Δεξιά παράταξη, αναμετριούνται ο «Πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, ο κ. Όζερσαϊ, ο αρχηγός των εποίκων και ένας εκπρόσωπος του μικρού κομματικού σχηματισμού των Γκρίζων Λύκων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση