ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βλέπει Μέτσολα ο Αναστασιάδης - Η ατζέντα του ΠτΔ

Γεμάτο το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Προέδρου

ΚΥΠΕ

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα θα έχει αυτή τη βδομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος κατά τη διάρκεια της βδομάδας θα έχει πολλές και σημαντικές δραστηριότητες, οι οποίες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Ανδρέας Ιωσήφ, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρει ότι στις επαφές του Προέδρου την ερχόμενη βδομάδα, ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, η τελετή υπογραφής της σύμβασης για εγκατάσταση, ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος ψηφιακού μετασχηματισμού στα σχολεία, η τελετή υπογραφής των συμβολαίων για κατασκευή του δρόμου Αστρομερίτη – Ευρύχου και η συνάντηση με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την οποία θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη συνάντηση τους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μέτσολα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας τόσο επί του εδάφους όσο και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλονται από πλευράς της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, αλλά και για τις προτάσεις του, οι οποίες έχουν ως στόχο να σπάσουν το αδιέξοδο και να δώσουν ώθηση στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

Ο κ. Ιωσήφ αναφέρει ότι «τον περασμένο Ιούλιο η κ. Μέτσολα, σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επανέλαβε την καταδίκη από μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των συνεχιζόμενων παραβιάσεων από την Τουρκία των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 (1984) και 789 (1992) για την Αμμόχωστο».

«Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως ανέφερε στην επιστολή της, συμμερίζεται την άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι οι τουρκικές προκλήσεις στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως και τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών με στόχο την επίλυση του κυπριακού προβλήματος», προσθέτει.

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιδοκιμάζει, επίσης, τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και συμφωνεί πως αυτά, πέραν από τα οφέλη για Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, θα μπορούσαν να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών και αξιών, στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Προέδρου, την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το πρωί θα απευθύνει χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου, με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης που αφορά την εγκατάσταση, ανάπτυξη και λειτουργία ολοκληρωμένου μηχανογραφικού συστήματος ψηφιακού μετασχηματισμού μέσω του οποίου θα βελτιωθεί η διαχείριση των σχολικών μονάδων.

Πρόκειται, σημειώνει ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου,« για ένα έργο το οποίο θα αλλάξει ολοκληρωτικά την καθημερινή σχέση όλων των συντελεστών της εκπαίδευσης». Το κόστος του έργου, το οποίο θα ξεπεράσει τα 20 εκ. Ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.

Στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρευρεθεί σε εκδήλωση στο ΡΙΚ στη διάρκεια της οποίας θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε ιστορικά στελέχη του ιδρύματος.

Την Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στην τελετή υπογραφής των συμβολαίων κατασκευής του δρόμου Αστρομερίτη – Ευρύχου.

Το έργο περιλαμβάνεται στην Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων που έχει υιοθετηθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θεωρείται ως προτεραιότητα.

Στις 8:30 το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργανώνει στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η οικονομική ενίσχυση του Φορέα, προκειμένου να συνεχίσει με διαφάνεια να στηρίζει φοιτητές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των σπουδών τους, καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση