ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ: Οι πολίτες κρίνουν ποιοι φέρθηκαν με εντιμότητα

Η ανακοίνωση του κόμματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει τη νέα Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, εύχεται κάθε επιτυχία στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει και εκφράζει την ετοιμότητά της να τη στηρίξει στο έργο της, με στόχο την αποκατάσταση του πληγέντος κύρους του θεσμού και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, τα όσα έγιναν χτες στη διαδικασία εκλογής της νέας Προέδρου και τα όσα προηγήθηκαν της προηγούμενες μέρες τίθενται στην κρίση των πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Δημοκρατικό Κόμμα συγχαίρει τη νέα Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, εύχεται κάθε επιτυχία στη δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει και εκφράζει την ετοιμότητά της να τη στηρίξει στο έργο της, με στόχο την αποκατάσταση του πληγέντος κύρους του θεσμού και την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος.

Τα όσα έγιναν χτες στη διαδικασία εκλογής της νέας Προέδρου και τα όσα προηγήθηκαν της προηγούμενες μέρες τίθενται στην κρίση των πολιτών. Το Δημοκρατικό Κόμμα πολιτεύτηκε με εντιμότητα και ειλικρίνεια και έμεινε έξω από αδιαφανείς διαδικασίες, παρασκηνιακές μπλόφες και ψεύτικες υποσχέσεις.

Με εντιμότητα και ειλικρίνεια, λοιπόν, το Δημοκρατικό Κόμμα πρότεινε ως καταλληλότερο πρόσωπο για την Προεδρία της Βουλής τον Πρόεδρό του, Νικόλα Παπαδόπουλο, και, όπως ήταν πολιτικά φυσιολογικό, κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να τον στηρίξουν.

Ενώ αρχικώς διαφαινόταν ότι υπάρχει νικηφόρα προοπτική λόγω θετικών ενδείξεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στη συνέχεια το ΑΚΕΛ επέμεινε στην υποψηφιότητα του κ. Άνδρου Κυπριανού, ίσως λόγω διαβεβαιώσεων στήριξης που είχε λάβει από άλλα κόμματα.

Τελικώς, η ΔΗΠΑ, μαζί με το ΕΛΑΜ, ως κόμματα της συμπολίτευσης, στήριξαν την υποψήφια του ΔΗΣΥ.

Η διαδικασία αυτή τέλειωσε.

Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιοι φέρθηκαν με εντιμότητα και με ειλικρίνεια και ποιοι έκριναν σωστά και ρεαλιστικά. Το Δημοκρατικό Κόμμα προχωρεί όπως πάντα: Μπροστά. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy