ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος συμπεριφέρεται ως «κομματάρχης»

Επικρίνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Άντρος Κυπριανού υποστηρίζοντας ότι δεν παρεμβαίνει απλώς στην αντιπαράθεση των Βουλευτικών Εκλογών, αλλά γίνεται μέρος της αντιπαράθεσης.

ΚΥΠΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επέκρινε το Σάββατο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι συμπεριφέρεται ως «κομματάρχης», προσθέτοντας ότι είναι λυπηρό γιατί δεν παρεμβαίνει απλώς στην αντιπαράθεση των Βουλευτικών Εκλογών, αλλά γίνεται μέρος της αντιπαράθεσης.

Σε δηλώσεις στα γραφεία του κόμματος ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε σε χθεσινές τοποθετήσεις του ΠτΔ για το Κυπριακό λέγοντας ότι "οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι παρέλαβε το Κυπριακό με κοινά ανακοινωθέντα που εξασφάλιζαν βασικές διαχρονικές θέσεις της πλευράς μας, με πολλά θέματα συμφωνημένα και καταγεγραμμένα ως συγκλίσεις, με το κεφάλαιο της ενέργειας με τεράστια προοπτική και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλισμένα και με τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίζει ότι η πλευρά μας ήταν ένα βήμα μπροστά στην προσπάθεια για λύση του προβλήματος. Ότι εμπόδιο για λύση ήταν η Τουρκία".

Διερωτήθηκε τι έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος και πού οδήγησε το Κυπριακό, σημειώνοντας πως δυστυχώς η Τουρκία έγινε πολύ πιο προκλητική και πιο επιθετική, έβαλε στο τραπέζι την απαράδεκτη αξίωση της για λύση δύο κρατών και προχωρεί με νέα τετελεσμένα στο Βαρώσι.

"Δεν απαλλάσσουμε την Τουρκία από τις ευθύνες της. Θα πρέπει όμως ο κ. Αναστασιάδης να διερωτηθεί που μας έφεραν οι συνεχείς αντιφάσεις και παλινδρομήσεις του. Που μας οδηγεί η σημερινή του προσέγγιση που απλώς διευκολύνει την Τουρκία να επιμένει στις απαράδεχτες αξιώσεις της", ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τον κάλεσε εκ νέου να αναλάβει πρωτοβουλίες που από τη μια θα ξεσκεπάζουν την Τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη θα την σπρώξουν να επιστρέψει στο συμφωνημένο πλαίσιο. Διαφορετικά, είπε, θα οδηγηθούμε σιγά-σιγά στη διχοτόμηση "και η ιστορία θα τον καταγράψει ως τον ηγέτη της διχοτόμησης".

Ανέφερε επίσης πως συμμετέχοντας κανονικά στην προεκλογική εκστρατεία, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι αγωνιά για τις μελλοντικές γενιές που θα επωφεληθούν από τα κονδύλια που μας αναλογούν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού "μόνο ότι από το 2014 μέχρι το 2020 μας αναλογούσαν από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη κατάφερε να απορροφήσει μόνο τα μισά".

Πρόσθεσε πως όλα αυτά τα χρόνια η έγνοια τους για την ανάπτυξη "ήταν μόνο να ξεχειλώσουν το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων για να πλουτίσουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις των κυβερνώντων" και έτσι καταλήξαμε και στα πρωτοφανή, κατά την έκφρασή του, επίπεδα διαφθοράς που καταγράφονται επί των ημερών του κ. Αναστασιάδη και του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να στείλουν στον κ. Αναστασιάδη και στο ΔΗΣΥ ένα πολύ δυνατό μήνυμα, ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας "δεν αντέχει άλλο τις αντιλαϊκές πολιτικές, τη διαφθορά, τον αυταρχισμό, την αλαζονεία και θέλει αλλαγή, θέλει μια άλλη Κύπρο αυτήν που μας αξίζει".

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε τον κόσμο να πάει στην κάλπη και να στηρίξει ΑΚΕΛ λέγοντας πως είναι μια σοβαρή, συνεπής και αξιόπιστη πολιτική δύναμη, με με πολιτική πρόταση για τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολλών και με προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει και την επόμενη μέρα της πανδημίας, για τα εργασιακά και κοινωνικά ζητήματα. Είναι η δύναμη, είπε, που υπερασπίζεται τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, το περιβάλλον, παλεύει για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για κοινωνική προστασία σε όσους έχουν ανάγκη και αγωνίζεται για τη λύση του Κυπριακού και την επανένωση του τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση