ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μ. Σιζόπουλος: H επίλυση του Κυπριακού αποτελεί την ύψιστη πολιτική προτεραιότητα της ΕΔΕΚ

Καλεί, τους ψηφοφόρους να δώσουν την αναγκαία και απαραίτητη κοινοβουλευτική στήριξη, ώστε οι προτάσεις της ΕΔΕΚ να μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξεις

ΚΥΠΕ

Τις βασικές θέσεις, τις οποίες θα προωθήσει κατά τη διάρκεια της επόμενης πενταετίας στη Βουλή, που αφορούν στο Κυπριακό και την εσωτερική διακυβέρνηση δημοσιοποιεί το ΚΣ ΕΔΕΚ.

Σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις εκλογές της Κυριακής, ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέρει πως η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί την ύψιστη πολιτική προτεραιότητα της ΕΔΕΚ, σημειώνοντας ότι από τη λύση του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εθνική, θρησκευτική και φυσική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Όπως προσθέτει «η διαδικασία επίλυσής του πρέπει να έχει ως βάση τη διεθνή πτυχή ως θέματος εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και όχι να αντιμετωπίζεται ως ζήτημα διακοινοτικής διευθέτησης».

Σημειώνει ότι «η ΔΔΟ ουσιαστικά αποτελεί τη χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης της πατρίδας μας», για να προσθέσει ότι διεκδικούν η λύση να διασφαλίζει ένα κράτος, ένα λαό με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε ολόκληρη την επικράτεια χωρίς παρεκκλίσεις, την πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, την αποχώρηση των εποίκων και την επιστροφή των προσφύγων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Επίσης, αναφέρει το ΚΣ ΕΔΕΚ διεκδικεί την αποχώρηση των παράνομων Βρετανικών Βάσεων, ενώ μέχρι την επίλυση του Κυπριακού διεκδικεί ενίσχυση της στρατιωτικής αποτρεπτικής ισχύος της Κύπρου, η οποία είναι αναγκαία και απαραίτητη.

«Επιβάλλεται η αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας της Ε.Φ., η περαιτέρω ενίσχυσή της σε σύγχρονα οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας, η επανα-ενεργοποίηση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου Ελλάδας – Κύπρου και η αύξηση αριθμητικά και οπλικά της στρατιωτικής παρουσίας της Ελλάδας στην Κύπρο», συμπληρώνει.

Σε ότι αφορά στα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, ο κ. Σιζόπουλος αναφέρει πως θα συνεχίσουν την προσπάθεια για πάταξη της αδιαφάνειας και της διαπλοκής και θα ζητήσουν δημοσιοποίηση των πορισμάτων για σκάνδαλα, που ταλάνισαν την κοινωνία και απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται σε αυτά.

Επιπλέον, ζητά τα πολιτικά πρόσωπα να δημοσιοποιούν κάθε χρόνο τις φορολογικές τους δηλώσεις στη βάση εξελεγμένων λογαριασμών, περαιτέρω σταδιακή αύξηση της κατώτατης σύνταξης με στόχο στην προοπτική της επόμενης 5ετίας αυτή να ανέλθει στα 1000 ευρώ το μήνα για μονήρη συνταξιούχο και στα 1.500 ευρώ για ζευγάρι συνταξιούχων και καθιέρωση κατώτατου μισθού, ποινικοποίηση της απλήρωτης εργασίας, νομοθετική κατοχύρωση των συλλογικών συμβάσεων και καθιέρωση της ίσης αμοιβής ανδρών και γυναικών για ίδια εργασία.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι θα ζητηθεί επαναξιολόγηση των μέτρων στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών με στόχο την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας που αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά προβλήματα της πατρίδας μας, προώθηση της πρότασης νόμου για σύσταση ειδικού τμήματος στα επαρχιακά δικαστήρια για να εκδικάζουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις προσφυγές των δανειοληπτών που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις ή/και τη διαδικασία εκποίησης, καθώς επίσης, αυστηροποίηση της διαδικασίας αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης την οποία η Τουρκία αξιοποιεί ως μέθοδο υβριδικού πολέμου για να αποσυνθέσει την κυπριακή κοινωνία.

Σε σχέση με τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών, αναφέρει πως επιβάλλεται άμεσος και γρήγορος επαναπατρισμός τους, καθώς και αποδοχή αιτήσεων για πολιτικό άσυλο μόνο από αιτητές που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και να υπάρχει ομοιόμορφη κατανομή σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.

Επιπροσθέτως, θα ζητηθεί εκπόνηση προγράμματος για στήριξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς τομέα της οικονομίας καθώς και μονάδων υψηλής τεχνολογίας για να επιτευχθεί μακροοικονομική σταθερότητα για την αντιμετώπιση της αυξημένης ανεργίας στους νέους, ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους για παραχώρηση κατοικίας σε νέα ζευγάρια σε τιμή κόστους και σε ευπαθείς οικογένειες με χαμηλό ενοίκιο και άμεση διόρθωση των προβλημάτων που παρατηρούνται μετά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, ώστε να αποφευχθεί η κατάρρευση των δημόσιων νοσηλευτηρίων και να αναβαθμιστεί η ποιοτική προσφορά ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους πολίτες, κυρίως σε αυτούς που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν με άλλους τρόπους.

Καλεί, τέλος, τους ψηφοφόρους την Κυριακή να δώσουν την αναγκαία και απαραίτητη κοινοβουλευτική στήριξη, ώστε οι προτάσεις της ΕΔΕΚ να μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση