ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νικόλας: Ένα ισχυρό ΔΗΚΟ μπορεί να αποτρέψει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας

Όσο πιο ισχυρό το Δημοκρατικό Κόμμα, τόσο περισσότερο θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

ΚΥΠΕ

Την εκτίμηση ότι ένα ισχυρό ΔΗΚΟ μπορεί να εμποδίσει τους σχεδιασμούς της Τουρκίας για συνομοσπονδία δύο κρατών και διχοτόμηση της Κύπρου, μπορεί να υλοποιήσει τις προτάσεις του για στήριξη της κοινωνίας, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μπορεί να πολεμήσει τη διαφθορά και να φέρει την κάθαρση, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος.

Στην τελική προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΚΟ στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Ξυλοφάγου, ο κ. Παπαδόπουλος κάλεσε «τους πολίτες να μελετήσουν τις προτάσεις μας και να μας δώσουν, με την ψήφο τους στις 30 Μαΐου, τη δυνατότητα να τις κάνουμε πράξη, για να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία, για να ενισχύσουμε τους εργαζόμενους, για να αποκαταστήσουμε τη μεσαία τάξη και τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες των συμπατριωτών μας, για να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και να φέρουμε την κάθαρση».

Δυστυχώς, συνέχισε «τα τελευταία χρόνια, είναι πολλά που έχουν δυσκολέψει τη ζωή μας, που έχουν θίξει την αξιοπρέπεια μας, που έχουν πληγώσει την πατρίδα μας». «Η Κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία, όπως θα έπρεπε» είπε και σημείωσε πως «νοικοκυριά και επιχειρήσεις αφέθηκαν στο έλεος της πανδημίας, χωρίς επαρκή χρηματοδότηση».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «οι αυτοσχεδιασμοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη/ΔΗΣΥ εντείνουν την ανασφάλεια και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας, χωρίς να παρέχουν ουσιαστική στήριξη στην οικονομία, αφού» όπως εξήγησε «τα μέτρα στήριξης, είναι κατώτερα των περιστάσεων».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΔΗΚΟ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως αυτές «στηρίζουν πραγματικά την κοινωνία και την οικονομία, αποκαθιστούν τη μεσαία τάξη, ενισχύουν τους εργαζομένους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ανακουφίζουν τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Μεταξύ των προτάσεων είναι η αναδρομική επιδότηση ενοικίου και λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, η μείωση φορολογικών συντελεστών για επιχειρήσεις που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, η επέκταση του ανεργιακού επιδόματος μέχρι 12 μήνες και η μείωση του ΦΠΑ από το 19% στο 9% στην ξενοδοχειακή βιομηχανία».

Αφού είπε πως «μια σοβαρή Κυβέρνηση θα υιοθετούσε τις προτάσεις μας και θα έβαζε την προκοπή του τόπου πάνω από τους προεκλογικούς της εγωισμούς και τα κομματικά συμφέροντα» ανέφερε ότι «η αλλαγή αποτελεί για την Κύπρο κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα και οι εκλογές της 30ης Μαΐου, αποτελούν μια καθοριστική ευκαιρία για να φέρουμε την αλλαγή».

Όσο πιο ισχυρό το Δημοκρατικό Κόμμα, συνέχισε ο Πρόεδρος του «τόσο περισσότερο μπορούμε να εμποδίσουμε τους σχεδιασμούς της Τουρκίας για συνομοσπονδία δύο κρατών και διχοτόμηση της πατρίδας μας. Όσο πιο ισχυρό το Δημοκρατικό Κόμμα, τόσο περισσότερο θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις προτάσεις μας για να στηριχτεί η κοινωνία, η μεσαία τάξη, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ όσο πιο ισχυρό το Δημοκρατικό Κόμμα, τόσο περισσότερο θα πολεμήσουμε τη διαφθορά και θα φέρουμε την κάθαρση».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ρεπορτάζ - Ιστορικό: Τελευταία Ενημέρωση