ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος: Η αντιπολίτευση είναι σαν τα γυαλιά στον μύωπα

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για τη συγκρότηση μιας οικουμενικής κυβέρνησης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έχουμε μπροστά μας προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσα από κλίμα συναίνεσης προς όφελος της κοινωνίας είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωση που αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, για να μεταβεί σε γεύμα που παραθέτει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ξεκινά μια νέα εποχή για τις σχέσεις της εκτελεστικής με τη νομοθετική εξουσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η νέα εποχή δεν σχετίζεται μόνο με την Προεδρία της Βουλής, η νέα εποχή σχετίζεται και μετά τις Εκλογές, με βάση και το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Έχουμε μπροστά μας προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, πρέπει μέσα από κλίμα συναίνεσης προς όφελος όχι μόνο εκείνο που θα καρπωθεί η παρούσα Κυβέρνηση, αλλά προς όφελος ευρύτερα της κοινωνίας.

Για αυτό και απαιτούνται περισσότερες συγκλίσεις, μεγαλύτερη συνεννόηση, ο λαός μας από τις εκλογές έδωσε τα μηνύματα του προς όλους μας, όχι προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Συνεπώς, αυτό που είναι η επιδίωξη είναι η στενότερη συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία. Ήδη, τη Δευτέρα και την Τρίτη θα δω το σύνολο των αρχηγών των κομμάτων για να δούμε πώς μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν».

Ερωτηθείς πόσο πιο δύσκολο κάνει το έργο της Κυβέρνησης η στάση κάποιων αντιπολιτευτικών κομμάτων, ο Πρόεδρος είπε ότι «έχω την εντύπωση ότι εάν υπεύθυνα συμπεριφερθεί η αντιπολίτευση τόσο περισσότερο θα εκτιμηθεί και από τον λαό και ενδεχόμενα να ωφελήσει τους στόχους που θέτουν. Είναι δικαίωμα της αντιπολίτευσης, επιβάλλεται να υπάρχει αντιπολίτευση, δεν είναι πάντοτε σωστή η Κυβέρνηση, δεν είναι όλες οι αποφάσεις αποδεκτές. Συνεπώς, η αντιπολίτευση – το είπα πολλές φορές – είναι όπως τα γυαλιά στον μύωπα, όπως το μπαστούνι στον υποφέροντα για την ευχέρεια βαδίσματος.

Επομένως, πιστεύω ότι η κριτική που ασκείται, η εποικοδομητική κριτική που ασκείται ωφελεί γενικότερα τον τόπο. Εκείνο που μολύνει γενικότερα είναι ένα τοξικό κλίμα ή οι τάσεις λαϊκισμού και δεν θέλω να κάνω αναφορά. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι πήραν τα μηνύματα, έτσι ώστε με στενή συνεργασία να δούμε πώς μπορεί να βοηθήσουμε ειλικρινά και γνήσια και με ενδιαφέρον, όχι τα κομματικά, όχι τα προσωπικά, αλλά τα ευρύτερα συμφέροντα». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy