ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στεφάνου στην «Κ»: Θα επιδιώξουμε συνεργασίες ενόψει προεδρικών εκλογών

Έχω άποψη για αλλαγές και για τον τρόπο λειτουργίας του ΑΚΕΛ που θα καταθέσω στο εκλογικό συνέδριο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Συνεργασίες πάντοτε επιδιώκουμε και θα επιδιώξουμε και τώρα ενόψει προεδρικών εκλογών. Οι συνεργασίες μας όμως κτίζονται πάνω σε πραγματικές συναινέσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και της κοινωνίας» λέει στη συνέντευξή του στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει αν έκλεισε το σενάριο συνεργασίας με το ΔΗΚΟ, μετά το ναυάγιο εκλογής προέδρου της Βουλής. Απορρίπτει ότι το κόμμα οδηγείται στην ΠΑΣΟΚοποίηση, ενώ κληθείς να τοποθετηθεί για τη φημολογία ίδρυσης νέου κομμουνιστικού κόμματος, προειδοποιεί πως όσες φορές διασπάστηκε η Αριστερά, την πλήρωσε η ίδια η κοινωνία. Δεν λέει επίσημα ότι θα διεκδικήσει τη θέση του γ.γ. του ΑΚΕΛ, καθώς υπάρχουν διαδικασίες, όμως εκφράζει τη θέση πως πρέπει να γίνουν αλλαγές και πως έχει άποψη για τον τρόπο λειτουργίας τις οποίες θα θέσει στο εκλογικό συνέδριο. Μιλάει και για τη φερόμενη εμπλοκή Κατσουρίδη στον προεκλογικό της ΔΗΠΑ, τον ρόλο των Νέων Δυνάμεων και κατά πόσο τους ξεγέλασε η ΔΗΠΑ.

– Φαντάζομαι πως έχετε ακούσει ότι το ΑΚΕΛ απειλείται με ΠΑΣΟΚΟποίηση. Είναι υπερβολή ή ένας υπαρκτός κίνδυνος που σας ανησυχεί πλέον;

– Το ακούω και εγώ αλλά επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η προσπάθεια να παραλληλιστεί το ΑΚΕΛ με το ΠΑΣΟΚ είναι τουλάχιστον ατυχής. Πέραν του γεγονότος ότι η κυπριακή κοινωνία έχει τις δικές της συνθήκες και νοοτροπίες, το ΑΚΕΛ έχει επίσης τη δική του ιστορία. Οι ρίζες μας είναι βαθιές, με αγώνες για τους εργαζόμενους, την κοινωνία και την Κύπρο. Επομένως, αντιπαρέρχομαι τα περί ΠΑΣΟΚοποίησης και εστιάζω στο δικό μας κομματικό στοίχημα της επόμενης ημέρας. Το ΑΚΕΛ, επενδύοντας στην εμπειρία και στη φυσιογνωμία του, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές, μπορεί να απαντήσει θετικά στις προκλήσεις και να επανέλθει εκεί που βρισκόταν.

Διαβάστε τη συνέντευξη στην Μαρίνα Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy