ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βουλή - Συνάντηση με μέλη ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Γερμανίας

Οι Γερμανοί βουλευτές ενημερώθηκαν για την παρούσα κατάσταση στο κυπριακό πρόβλημα

ΚΥΠΕ

Συνάντηση με μέλη του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου της Γερμανίας, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε εργαστήριο του Ιδρύματος «Robert Bosch» με θέμα «η χάραξη πολιτικής στην Ευρώπη», είχαν την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Χάρης Γεωργιάδης και τα Μέλη Μάριος Μαυρίδης, Γιώργος Λουκαΐδης, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, Χρύσης Παντελίδης, Χρίστος Χρίστου και η βουλευτής Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και τις προοπτικές εμβάθυνσης της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, στο επίπεδο των αντίστοιχων Επιτροπών και των Ομάδων Φιλίας στα δυο κοινοβούλια.

Οι Γερμανοί βουλευτές ενημερώθηκαν για την παρούσα κατάσταση στο κυπριακό πρόβλημα και τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, υπό το φως των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Κύπρο και την αξίωση λύσης δυο κρατών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Αναφερόμενος στο δύσκολο σημερινό περιβάλλον και στις επιπτώσεις του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, συνεπεία της ρωσικής εισβολής, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι, η Κύπρος, παρά το σημαντικό οικονομικό πλήγμα, τάχθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ουκρανικού λαού και ευθυγραμμίστηκε πλήρως με το πλαίσιο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά της Ρωσίας, όντας η ίδια θύμα της επιθετικότητας και της αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας.

Σημειώθηκε, τέλος, η σημασία της συνεργασίας και εποικοδομητικής προσέγγισης των δυο χωρών στην εξεύρεση συλλογικών και συναινετικών λύσεων στα σύνθετα ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση