ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βούτσης: Μεγάλης σημασίας η τουριστική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Η ανάπτυξη τριμερών τουριστικών σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας, δηλωσε

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Παρά τις δυσκολίες σε οικονομοτεχνικό και νομικό επίπεδο, η επιτυχία της συνεργασίας Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου στον τουρισμό κρουαζιέρας θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τουρισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νικόλαος Βούτσης σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της πρώτης Τριμερούς Συνάντησης Προέδρων Κοινοβουλίων των τριών χωρών.

«Η ανάπτυξη τριμερών τουριστικών σχέσεων Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας και ειδικά στην παρούσα συγκυρία, για την προώθηση της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και την ανάδειξη του ρόλου των χωρών μας ως ισχυρών πόλων έλξης των παγκόσμιων τουριστικών ροών», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων σύμφωνα με σχέδιο παρέμβασής του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, «μία νέα τεράστιας σημασίας προοπτική ανοίγεται για τις χώρες μας στο πεδίο της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού», σε συνέχεια της υπογραφής στις 21 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της 5ης Συνόδου Κορυφής Ελλάδας Κύπρου και Αιγύπτου, Πρωτοκόλλου για τη Συνεργασία στον Τουρισμό Κρουαζιέρας, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία κύρωσης.

Στόχος, σημείωσε, «η επαναφορά της θαλάσσιας τουριστικής διασύνδεσης των τριών χωρών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ανέφερε ότι «στα πλαίσια του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος επιδιώκεται ο σχεδιασμός συνδυαστικών δρομολογίων κρουαζιέρας σε λιμάνια των τριών χωρών με προοπτικές προώθησης και ένταξής τους στα προγράμματα διεθνών ομίλων κρουαζιέρας σε ώριμες, αλλά και αναδυόμενες και νέες τουριστικές αγορές, όπως επίσης και η δημιουργία τουριστικών πακέτων που θα συνδυάζουν κρουαζιέρα με διαμονή και επισκέψεις στους τουριστικούς προορισμούς».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, πρόσθεσε, «ενθαρρύνεται η συνεργασία μεταξύ των λιμενικών αρχών, των εμπορικών επιμελητηρίων, των τουριστικών γραφείων και συνολικά του ιδιωτικού τομέα, καθώς και η αξιοποίηση του πληθυσμού της ομογένειας».

«Παρά τις δυσκολίες σε οικονομοτεχνικό και νομικό επίπεδο, η επιτυχία της τριμερούς συνεργασίας στον τουρισμό κρουαζιέρας θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τουρισμό και την ανάδειξη των λιμένων μας και των πολιτιστικών μας αγαθών και θα επαναφέρει μνήμες του παρελθόντος στο μέλλον, όταν η θάλασσα ένωνε ακόμα περισσότερα τα τρία κράτη και τους λαούς τους», επισήμανε ο κ. Βούτσης.

Αναφορά έκανε επίσης στο Πρωτόκολλο συνεργασίας για το πρόγραμμα «Αλεξάνδρεια: Νόστος, η επιστροφή», το οποίο «φιλοδοξεί να συνενώσει και να ενεργοποιήσει τις διασπορές των τριών χωρών, με στόχο μεταξύ άλλων την ανάπτυξη κοινής στρατηγικής και κοινών δράσεων στο πεδίο του τουρισμού και των επενδύσεων».

«Χαιρετίζοντας όλες αυτές τις κορυφαίες πρωτοβουλίες έμπρακτης και πολλά υποσχόμενης συνεργασίας στο πεδίο του τουρισμού, που αποτελούν μια ειλικρινής αντανάκλαση των μεταξύ μας σχέσεων και παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ανατολική Μεσόγειο Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος παραμένουμε στρατευμένοι και αλληλέγγυοι στην προσπάθεια να οικοδομήσουμε και να διαμορφώσουμε ένα κοινό μέλλον, που θα αναπτύξει την ευημερία των λαών μας και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση