ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βρυξέλλες: Ανησυχίες για την σύγκρουση Λευκωσίας-Ηνωμένων Εθνών

Με το ένα μάτι στην αποφυγή του εκτροχιασμού του Κυπριακού, με το άλλο στον διπλό ρόλο της Τουρκίας η ΕΕ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στενά παρακολουθεί την κατάσταση στο Κυπριακό αλλά και την ευρύτερη συμπεριφορά της Τουρκίας η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο επιλέγει να τηρεί χαμηλούς τόνους λόγω της περίπλοκης κατάστασης, ενώ την ίδια στιγμή κοινοτικές πηγές εκφράζουν ανησυχίες για την ιδιαίτερα ευάλωτη φάση στην οποία βρίσκεται το Κυπριακό.

Μιλώντας στην «Κ», κοινοτικές πηγές ανέφεραν πως αν και τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό και ευρύτερα τις ευρωτουρκικές σχέσεις δεν βρίσκονται σήμερα στην κορυφή της επικαιρότητας, η ΕΕ παραμένει ενεργή επί του εδάφους στην προσπάθεια δημιουργίας των απαραίτητων συνθηκών ώστε να καταστεί δυνατή η επιστροφή στις διαπραγματεύσεις.

Την ίδια στιγμή όμως, οι Βρυξέλλες δεν είναι έτοιμες για μεγάλες κινήσεις σε αυτό το στάδιο, κινήσεις οι οποίες επιμένουν πως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο πλαίσιο μιας διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Το σημαντικό για τις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή όσον αφορά το Κυπριακό είναι να αποφευχθεί η κλιμάκωση, καθώς ως έχουν σήμερα τα πράγματα, εν τη απουσία διαδικασίας διαπραγμάτευσης, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να εκτροχιάσουν την κατάσταση στην Κύπρο.

 

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιώργου Κακούρη στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση