ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

COP 27: Παρουσιάζει πρωτοβουλία της Κύπρου για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ο ΠτΔ

Όλο το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Προέδρου Αναστασιάδη

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Την πρωτοβουλία της Κύπρου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε Σύνοδο στο περιθώριο του COP-27 που θα πραγματοποιηθεί στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου.

Η Κύπρος ανέλαβε τα τελευταία χρόνια σχετική πρωτοβουλία για ενίσχυση του συντονισμού και της περιφερειακής συνεργασίας των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, με στόχο την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Αξιοποιώντας τις άριστες σχέσεις που έχει αναπτύξει η Κύπρος με τις χώρες της περιοχής, η πρωτοβουλία αφορά, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη ενός Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης με τη συμβολή διακεκριμένων επιστημόνων.

Στην εν λόγω Σύνοδο, στην οποία θα προεδρεύσουν οι Προέδροι Αναστασιάδης και Σίσι, θα τεθούν οι βάσεις για την υλοποίηση των δράσεων που έχουν αποφασιστεί και για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα αναχωρήσει για την Αίγυπτο την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου.

Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Συμβουλίου Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στην πολιτική εκσυγχρονισμού που εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση στις Κεντρικές Φυλακές και στη σημαντική πρόοδο που σημειώνεται στο σωφρονιστικό σύστημα της Κύπρου. Tο νέο Συμβούλιο Αποφυλάκισης Κρατουμένων Επ’ Αδεία θα αποτελούν η Αλεξία Λυκούργου, πρώην δικαστής, ο Σταύρος Μαυρομμάτης, Δικηγόρος – Νομικός Σύμβουλος, ο Λάμπρος Σαμαρτζής, Κλινικός Ψυχίατρος, η Θεοδώρα Καμαρά, Κλινική Ψυχολόγος και η Μάρω Αντωνίου, Κοινωνική Λειτουργός.

Την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί σε εκδήλωση «Βράβευσης Δοτών Μυελού των Οστών της χρονιάς 2021 – 2022» που διοργανώνει το Καραϊσκάκειο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου, στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Την ίδια μέρα, στις 8 το βράδυ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί, θα μιλήσει και θα απονείμει το βραβείο στην 21η απονομή του βραβείου «Μανώλης Χριστοφίδης» που διοργανώνει η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων του ΔΗΣΥ.

Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρευρεθεί στο Gala Dinner που διοργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία διεθνούς ιατρικού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Κύπρο. Η εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από την ιατρική σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου τελεί υπό την αιγίδα του Προεδρικού ζεύγους.

Την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τελέσει τα εγκαίνια του οικήματος της Ένωσις Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου στη Λάρνακα. Ακολούθως στις 8.30μμ θα παραστεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση του Γυμναστικού Συλλόγου «Ζήνων» με την ευκαιρία των 125 χρόνων του Συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση