ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δεν ήταν στην ατζέντα Sharma ο απεσταλμένος του ΟΗΕ - Περαιτέρω επεξηγήσεις για βρετανικές ιδέες

Πρόσθεσε πως η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να τεθεί και πάλι η διαδικασία για λύση του Κυπριακού σε κίνηση

ΚΥΠΕ

Το θέμα του διορισμού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό δεν ήταν στην ατζέντα των επαφών του αξιωματούχου του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ajay Sharma, στην Κύπρο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ πως κατά τις επαφές του κ. Sharma στην Κύπρο, τη Δευτέρα και την Τρίτη, αυτός έδωσε περαιτέρω επεξηγήσεις και λεπτομέρειες για τις βρετανικές ιδέες σε σχέση με την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, "που εμπίπτουν στα συμφωνημένα πλαίσια των Ηνωμένων Εθνών για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και προνοούν αποκέντρωση εξουσιών στις συνιστώσες πολιτείες (αποκεντρωμένη ομοσπονδία)".

Ο εκπρόσωπος της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ερωτηθείς για την επίσκεψη του κ. Sharma, ο οποίος είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και συμβούλους τους για το Κυπριακό, πως "ως ανώτερος αξιωματούχος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό, ο Ajay Sharma επισκέφθηκε το νησί ξανά στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων που πραγματοποιεί στην περιοχή για να συναντήσει διάφορους συνομιλητές του".

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας σημείωσε πως το θέμα του διορισμού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, δεν ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων του κ. Sharma.

Στο μεταξύ, αρμόδια πηγή στη Λευκωσία, ερωτηθείσα για τις διεργασίες σε σχέση με το θέμα του διορισμού ειδικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ, είπε πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο, "μόνο κάποιες διαβεβαιώσεις ότι σε κάποιο στάδιο ο ΓΓ θα διορίσει κάποιον ή κάποια απεσταλμένο/απεσταλμένη".

Πρόσθεσε πως η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να τεθεί και πάλι η διαδικασία για λύση του Κυπριακού σε κίνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση