ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δεν παραδέχθηκε καμία κατηγορία ο Πιττάτζιης

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου οι τέσσερις κατηγορούμενοι

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου της Λευκωσίας οδηγήθηκαν οι τέσσερις κατηγορούμενοι για την ποινική υπόθεση αναφορικά με το ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού δικτύου Al Jazeera, καθώς και για τα γεγονότα με τις πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Νικολάτου.

Πιττάτζιης: «Σέβομαι τις θέσεις των συναδέλφων»

«Σέβομαι τις θέσεις των συναδέλφων δεν θα προβάλω οποιαδήποτε ένσταση και ούτε θα υιοθετήσω οποιαδήποτε θέση, δεν επιδιώκω αθώωση αλλά δικαίωση. Στο ναό της δικαιοσύνης να ακουστούμε όλοι», ανέφερε ο Ανδρέας Πιττάτζιης, ενώ δεν παραδέχθηκε καμία κατηγορία.

Σημειώνεται ότι η επόμενη διαδικασία για τον Ανδρέα Πιττάζιη είναι στις 8-9 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους τρεις έχει οριστεί στις 11 Ιανουαρίου για να απαντήσουν στις κατηγορίες.

Ήγειρε ζήτημα κατάχρησης της διαδικασίας ο Τριανταφυλλίδης

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Συλλούρη, Κρις Τριανταφυλλίδης κατά την έναρξη της διαδικασίας ήγειρε ζήτημα μεταξύ άλλων, κατάχρησης της διαδικασίας. «Έχω ετοιμάσει 7 σημεία για να γίνουν παραδεκτά γεγονότα για να βασιστεί η εισήγηση μου. Η κατάχρηση συνίσταται σχετικά με τις κατηγορίες 1,2,3 με την εμπλοκή του κράτους σε επίπεδο υπουργικού με την συμμετοχή Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού. Οι κατηγορίες 4-5 αφορούν εμπλοκή αλλοδαπού που είναι ανύπαρκτο πρόσωπο» ενώ έκανε λόγο για ύπαρξη παρανομίας για την εμπλοκή του Συλλούρη.

Θυμίζουμε πως κατηγορούμενοι είναι οι: Δημήτρης Συλλούρης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Χριστάκης Τζιοβάνη, πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πιττάτζιης, δικηγόρος και Αντώνης Αντωνίου, Ανώτερο στέλεχος του ομίλου Τζιοβάνη.

Το κατηγορητήριο αποτελείται από πέντε κατηγορίες, που αφορούν αδικήματα συνωμοσίας για καταδολίευση της Δημοκρατίας και επηρεασμό δημόσιου λειτουργού κατά παράβαση του Νόμου που κυρώνει τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ποινικοποίηση της Διαφθοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση