ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δένδιας: Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ελλάδα

Προσπαθούμε να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω στα σημεία σύγκλισης του Κραν Μοντανά και από εκεί και πέρα να δούμε πώς πάμε μπροστά, ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Προτεραιότητα παραμένει το Κυπριακό για την Ελλάδα καθώς η «Κύπρος δεν κείται μακράν», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Προσπαθούμε να δούμε με ποιον τρόπο θα μπορέσουμε να γυρίσουμε πίσω στα σημεία σύγκλισης του Κραν Μοντανά και από εκεί και πέρα να δούμε πώς πάμε μπροστά. Πρώτο ρόλο για την εσωτερική πτυχή του Κυπριακού προφανώς έχει η κυπριακή Κυβέρνηση. Έχει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ο οποίος είναι βαθύς γνώστης του κυπριακού προβλήματος», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η επίλυση της ελληνοτουρκικής διαφοράς με όρος διεθνούς δικαίου αποτελεί για τον ίδιο τη μεγαλύτερη του φιλοδοξία για την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Πιστεύω ότι και για τις δύο χώρες θα δημιουργήσει έκρηξη δυνατοτήτων και ανάπτυξης. Ειλικρινά, νομίζω ότι μόνο να ονειρευτεί κανείς μπορεί το τι θα σημάνει η “απόσβεση” από τον χάρτη της ελληνοτουρκικής διαφοράς και η συνεργασία αυτών των δύο χωρών».

Όσον αφορά την πιο δύσκολη στιγμή στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας είπε πως ήταν κατά το διάστημα της μεγάλης κρίσης, το καλοκαίρι του 2020, όταν Ελλάδα και Τουρκία έβγαλαν τους στόλους στη θάλασσα. Όπως είπε, τη στιγμή που η πλώρη της φρεγάτας μας μπήκε στο ελικοδρόμιο της τουρκικής φρεγάτας, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι οποιοδήποτε σενάριο από εκεί και πέρα θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και σημείωσε ότι χάρη στην ψυχραιμία και των δύο πλευρών και στον ρεαλισμό τους, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανεκλογής του Ερντογάν, είπε πως θα είναι δώρο Θεού για όλη την περιοχή αν γυρίσουμε πίσω στον τότε Πρωθυπουργό Ερντογάν, στην αρχή του 21ου αιώνα. Αλλά αυτό θα κριθεί αμέσως μετά τις τουρκικές και τις ελληνικές εκλογές, είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Δρομολογούνται αλλαγές για αντικατάσταση Κωμοδρόμου, ενώ αλλαγές προσώπων αναμένονται και στο κεφάλαιο της Χλώρακας
Της Μαρίνας Οικονομίδου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ