ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δένδιας: Ξεκάθαρη η ισραηλινή τοποθέτηση για το Κυπριακό

Συνάντηση Έλληνα ΥΠΕΞ με τον Ισραηλινό ομόλογό του

ΚΥΠΕ

Ως ξεκάθαρη χαρακτήρισε την ισραηλινή τοποθέτηση για το ζήτημα του Κυπριακού και την τουρκική επιθετικότητα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του την Τετάρτη, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γαΐρ Λαπίντ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ισραηλινό ομόλογό του συζητήθηκε μια σειρά ζητημάτων, μεταξύ των οποίων η τουρκική επιθετικότητα και στάση στο ζήτημα του Κυπριακού.

«[Σ]υζητήσαμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο: την τουρκική επιθετικότητα, την απαράδεκτη τουρκική στάση στο θέμα του Κυπριακού. Τον ευχαρίστησα για την ξεκάθαρη ισραηλινή τοποθέτηση και επίσης για τη δυνατότητα ευθείας συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την επιβολή της διεθνούς νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Επιπλέον, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι στη συνάντηση με τον κ. Λαπίντ επιβεβαιώθηκε η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ. «Είχα την ευκαιρία να του εκθέσω τις ελληνικές απόψεις. Η Ελλάδα είναι πάντοτε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζει τη λύση των δύο κρατών ως τη λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος, καθώς και το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας αναμένεται να ενημερώσει τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ελλάδας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, την Πέμπτη 29 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Νέα Υόρκη χαμηλών προσδοκιών

Εγκαινιάζεται μία νέα περίοδος στο κυπριακό, με τις όποιες πιθανότητες άμεσης επανέναρξης συνομιλιών να είναι μειωμένες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ