ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ: Να αποτρέψουμε πάση θυσία την αλλαγή βάσης διαπραγμάτευσης

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

«Ο κύριος υπαίτιος μη επίλυσης του Κυπριακού ήταν και εξακολουθεί να είναι η Τουρκία η οποία σήμερα εντείνει ακόμη περισσότερο τις μεθοδεύσεις της για χωριστές κυριαρχίες και λύση δύο κρατών» σημειώνει σε ανακοίνωση του σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό το Δημοκρατικό Κόμμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο Κυπριακό, δυστυχώς, έχουμε φτάσει στο σημείο να διεκδικούμε τα αυτονόητα και αυτό οφείλεται εν μέρει και στην αποτυχημένη πολιτική των υποχωρήσεων των τελευταίων ετών αλλά και σε ατυχείς δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, όπως τα περί επιστροφής στο 1960, που δίνουν τροφή στα τουρκικά επιχειρήματα.

Πέραν τούτου ο κύριος υπαίτιος μη επίλυσης του Κυπριακού ήταν και εξακολουθεί να είναι η Τουρκία η οποία σήμερα εντείνει ακόμη περισσότερο τις μεθοδεύσεις της για χωριστές κυριαρχίες και λύση δύο κρατών. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι αυτές οι μεθοδεύσεις κερδίζουν έδαφος εάν κρίνουμε από την πρόσφατη πρωτοβουλία των Βρετανών.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα τονίζουμε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να αποτρέψουμε πάση θυσία την αλλαγή βάσης διαπραγμάτευσης που επιδιώκει η τουρκική πλευρά και να απαιτήσουμε από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Αυτό που επείγει είναι η επανέναρξη των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση λύσης όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του Σ.Α. του Ο.Η.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση