ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΚΟ: Ποια η διασύνδεση Αβέρωφ με το κατασκοπευτικό βαν;

Διαμεσολάβησε ή όχι ο ίδιος προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, επιχειρώντας άσκηση επιρροής στη διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ερωτήματα για τον βαθμό και τη φύση της διασύνδεσης του Αβέρωφ Νεοφύτου με τα κατασκοπευτικά λογισμικά εγείρει σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ. Υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει κουκούλωμα ρωτά για τη σχέση Πινδάρου με την εν λόγω εταιρεία και αν διαμεσολάβησε ο ίδιος προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το ζήτημα με τα κατασκοπευτικά λογισμικά και τις υποκλοπές εξετάζεται με τη δέουσα σοβαρότητα και την αρμόζουσα έκταση τόσο σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου όσο και στη Βουλή των Ελλήνων.

Αντίθετα στην Κύπρο παρά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι έχει επιχειρηθεί μια προσπάθεια το θέμα να «πέσει στα μαλακά».

Θέση του Δημοκρατικού Κόμματος είναι ότι ουδεμία ανοχή πρέπει να επιδειχθεί σε τυχόν προσπάθεια κουκουλώματος.

Νεότερα στοιχεία και πληροφορίες που απεκάλυψε η ιστοσελίδα oparatiritis.com.cy, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα ως προς τον βαθμό και τη φύση της διασύνδεσης του Αβέρωφ Νεοφύτου με συγκεκριμένη εταιρεία παροχής συστημάτων παρακολούθησης.

- Όντως, η σχέση του με τη συγκεκριμένη εταιρεία, περιορίστηκε στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στην Πινδάρου όπως ο ίδιος είχε δηλώσει δημόσια στις 26/11/2019;

- Διαμεσολάβησε ή όχι ο ίδιος προκειμένου να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, επιχειρώντας άσκηση επιρροής στη διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορίου;

Αναμένουμε από τον Αβέρωφ Νεοφύτου να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, καθότι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται είναι πολύ σοβαρά και τον αφήνουν πολιτικά εκτεθειμένο.

Αναμένουμε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί πλήρως με το ευρωπαϊκό κλιμάκιο που έρχεται την 1η Νοεμβρίου στην Κύπρο στο πλαίσιο έρευνας για τα κατασκοπευτικά λογισμικά και τις υποκλοπές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΚΟ  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση