ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δήμαρχος Αμμοχώστου: Αδυναμία διεθνούς παράγοντα να σταματήσει τις παραβιάσεις της Τουρκία

Εάν αυτούς δεν τους ενδιαφέρει, εμάς μας ενδιαφέρει η παραβίαση της Τουρκίας, είπε ο κ. Ιωάννου

ΚΥΠΕ

Για αδυναμία του διεθνούς παράγοντα να σταματήσει την Τουρκία από του να παραβιάζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ στην Αμμόχωστο έκανε λόγο ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης, μιλώντας στο ΚΥΠΕ και σημείωσε πως «εάν αυτούς δεν τους ενδιαφέρει, εμάς μας ενδιαφέρει» η παραβίαση της Τουρκίας.

Ο Σίμος Ιωάννου σχολιάζοντας τις εργασίες για άνοιγμα νέου τμήματος του παραλιακού μετώπου στο Βαρώσι, ανέφερε ότι «η κατοχική δύναμη μαζί με τους εγκάθετούς της στα κατεχόμενα συνεχίζουν τη σαλαμοποίηση της Αμμοχώστου. Έχουν ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια. Ήταν μια συνέχεια για την οποία εμείς προειδοποιούσαμε».

Γι’ αυτό, είπε, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα από τις μεγάλες δυνάμεις, «θα συνεχίσουν μέχρι το Golden Sands. Αυτός είναι ο σκοπός τους. Να εκμεταλλευτούν τουριστικά πλήρως την παραλία, διότι η παραλία της Αμμοχώστου είναι σαν μια χρυσή κότα. Να εκμεταλλευτούν και το εμπάργκο για να προσελκύσουν τουρίστες από άλλες χώρες».

Από την άλλη, συνέχισε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, δείχνει και την αδυναμία του διεθνούς παράγοντα να συνετίσει την Τουρκία ώστε να σταματήσει αυτή τη σαφή παραβίαση. Θέλουμε να δούμε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, τους ηγέτες της ΕΕ, να έχουν την ίδια ευαισθησία για ένα κράτος μέλος της Ένωσης, του οποίου παραβιάζεται η εδαφική του ακεραιότητα, αλλά και ψηφίσματα του ΟΗΕ που έχουν ψηφιστεί πριν πολλά χρόνια, αλλά «η Τουρκία δεν ιδρώνει το αυτί της», ανέφερε ο κ. Ιωάννου.

Αν θέλουμε να είμαστε ίσοι απέναντι σε όλα τα κράτη, πρέπει το διεθνές δίκαιο να εφαρμοστεί και στην Κύπρο. «Εκτός εάν γι’ αυτούς, αυτή η παραβίαση δεν έχει σημασία. Για μας έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Και συναισθηματικά, αλλά και πολιτικά». Εάν χαθεί πλήρως η περίκλειστη περιοχή, πρόσθεσε, τότε δεν θα έχουμε ελπίδα για τίποτε άλλο από τα κατεχόμενά εδάφη μας, και αυτό πρέπει να το καταλάβουν, πρόσθεσε.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ανέφερε ότι μίλησε ήδη με το Υπουργείο Εξωτερικών και ζήτησε να φύγουν εσπευσμένα σήμερα επιστολές προς τα ΗΕ, την ΕΕ και τα Μόνιμα Μέλη του ΣΑ των ΗΕ.

Ως Δήμος, πρόσθεσε, ετοίμασαν και θα στείλουν νέα επιστολή, την τέταρτη από τότε που ξεκίνησε το άνοιγμα της περιφραγμένης περιοχής, προς τον ΓΓ του ΟΗΕ, η οποία θα κοινοποιηθεί στις Πρεσβείες των πέντε Μονίμων Μελών του ΣΑ, και θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση