ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δημοψηφίσματα για την ΤΑ το 2023, στηρίζει ο ΓΓ ΑΚΕΛ επικρίνοντας ΔΗΣΥ

Τα όσα ανέφερε ο κύριος Άντρος Κυπριανού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη θέση για διενέργεια δημοψηφισμάτων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά από δύο χρόνια και ενώ έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους οι συνενωμένοι Δήμοι και Κοινότητες, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, επικρίνοντας τον ΔΗΣΥ ότι άλλα λέει για τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις που τους αφορούν και άλλα πράττει.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης που είχε με το ΔΣ του ΡΙΚ, ο κ. Κυπριανού είπε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής κατάφερε να ολοκληρώσει τις συζητήσεις για ένα τεράστιο ζήτημα όπως η Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είπε, ωστόσο, ότι ξενίζουν το ΑΚΕΛ οι θέσεις που διατυπώθηκαν από τον ΔΗΣΥ και από άλλα κόμματα για το θέμα των δημοψηφισμάτων. Ανέφερε πως η ΤΑ είναι ένας θεσμός που μπορεί να προωθήσει και να επιλύσει τα μικρά και μεγάλα καθημερινά προβλήματα του κόσμου, και συνεπώς ενδιαφέρει τους πολίτες ο συγκεκριμένος θεσμός.

Όπως είπε, εδώ και δεκαετίες με προεξάρχοντα τον ΔΗΣΥ, τα κόμματα υποστηρίζουν τη θέση ότι οι πολίτες θα πρέπει να συμμετέχουν στη δημόσια ζωή και στη λήψη των αποφάσεων. «Μας έδιδε μαθήματα ο ΔΗΣΥ για αυτά τα ζητήματα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες», είπε και διερωτήθηκε κατά πόσον ο θεσμός της ΤΑ αποτελεί ζήτημα που θα πρέπει να έχουν άποψη οι πολίτες. «Είναι θέμα φιλοσοφίας για εμάς αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυπριανού εξήγησε πως το ΑΚΕΛ στήριξε τη θέση τα δημοψηφίσματα να γίνουν το 2023 και οι συνέργειες να ξεκινήσουν τώρα καθώς έτσι ο κόσμος θα έχει στη διάθεση του 2 χρόνια για να δει τα οφέλη που θα προκύψουν από την ενοποίηση των Δήμων και των Κοινοτήτων και θα τοποθετηθεί θετικά στα δημοψηφίσματα. Πρόσθεσε πως δεν πρέπει να επιβάλλονται στους πολίτες αποφάσεις που λαμβάνουν τα κόμματα θεωρώντας ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια δίχως να έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν την άποψη τους.

«Πρέπει να αποφασίσει ο ΔΗΣΥ, είτε οι πολίτες πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων που τους αφορά, είτε εμείς είμαστε οι σοφοί που αποφασίζουμε και επιβάλλουμε», είπε ο κ. Κυπριανού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση