ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημοσκόπηση «Κ»: Τα σενάρια, το φαβορί και οι άλλοι

Σαφές προβάδισμα Χριστοδουλίδη σε όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ κερδίζει την παράσταση νίκης ο Αβέρωφ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μπορεί ο δρόμος για τις προεδρικές εκλογές να είναι μακρύς και απρόβλεπτος, όμως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της «Κ» η Symmetron Market Research, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει αδιαμφησβήτητο προβάδισμα. Προηγείται σε όλα τα εκλογικά σενάρια που εξέτασε η δημοσκόπηση με σημαντική διαφορά που ξεπερνά τις είκοσι μονάδες, προσελκύοντας ψηφοφόρους από όλους τους κομματικούς χώρους και τους ανένταχτους. Η θετική εικόνα και η ευρύτερη αποδοχή του είναι τα βασικά του στηρίγματα. Η κοινή γνώμη τον τοποθετεί στην πρώτη θέση σε όλα τα κριτήρια ικανοτήτων και προσωπικότητας που εξέτασε η δημοσκόπηση, με ιδιαίτερα ψηλές επιδόσεις στην ικανότητα βελτίωσης της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό και στη διαχείριση του κυπριακού. Ο ΔΗΣΥ παρουσιάζεται διασπασμένος μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη.

 

Made with Visme

 

Στο σενάριο υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκου Χριστοδουλίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Χρίστου Χρίστου Γιώργου Κολοκασίδη και Μάριου Ηλιάδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συγκεντρώνει μόλις το 16% με τη συσπείρωση του ΔΗΣΥ να φτάνει στο 45%. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κόβει πρώτος το νήμα με 39% συσπειρώνοντας το 41%. Ακολουθεί τρίτος ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 12%, οι Χρίστος Χρίστου και Γιώργος Κολοκασίδης με 3% και 2% ο Μάριος Ηλιάδης.

Οι διεργασίες στην πλευρά της αντιπολίτευσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη με άγνωστη την τελική έκβαση. Σημαντικά ωστόσο είναι τα ευρήματα για την αντιπολίτευση στο σενάριο υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου ή Ειρήνης Χαραλαμπίδου καθώς και οι δύο προηγούνται του Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

Made with Visme

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κερδίζει στην παράσταση νίκης με 33% των ερωτηθέντων να θεωρούν ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και τον Νίκο Χριστοδουλίδη να ακολουθεί με 20%.

Δείτε τη δημοσκόπηση στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Δημοσκοπήσεις: Τελευταία Ενημέρωση