ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημοσκόπηση «Κ»: Τα σενάρια, το φαβορί και οι άλλοι

Σαφές προβάδισμα Χριστοδουλίδη σε όλα τα πιθανά σενάρια, ενώ κερδίζει την παράσταση νίκης ο Αβέρωφ

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μπορεί ο δρόμος για τις προεδρικές εκλογές να είναι μακρύς και απρόβλεπτος, όμως σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό της «Κ» η Symmetron Market Research, ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει αδιαμφησβήτητο προβάδισμα. Προηγείται σε όλα τα εκλογικά σενάρια που εξέτασε η δημοσκόπηση με σημαντική διαφορά που ξεπερνά τις είκοσι μονάδες, προσελκύοντας ψηφοφόρους από όλους τους κομματικούς χώρους και τους ανένταχτους. Η θετική εικόνα και η ευρύτερη αποδοχή του είναι τα βασικά του στηρίγματα. Η κοινή γνώμη τον τοποθετεί στην πρώτη θέση σε όλα τα κριτήρια ικανοτήτων και προσωπικότητας που εξέτασε η δημοσκόπηση, με ιδιαίτερα ψηλές επιδόσεις στην ικανότητα βελτίωσης της εικόνας της Κύπρου στο εξωτερικό και στη διαχείριση του κυπριακού. Ο ΔΗΣΥ παρουσιάζεται διασπασμένος μεταξύ Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκου Χριστοδουλίδη.

 

Made with Visme

 

Στο σενάριο υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκου Χριστοδουλίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Χρίστου Χρίστου Γιώργου Κολοκασίδη και Μάριου Ηλιάδη, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συγκεντρώνει μόλις το 16% με τη συσπείρωση του ΔΗΣΥ να φτάνει στο 45%. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κόβει πρώτος το νήμα με 39% συσπειρώνοντας το 41%. Ακολουθεί τρίτος ο Αχιλλέας Δημητριάδης με 12%, οι Χρίστος Χρίστου και Γιώργος Κολοκασίδης με 3% και 2% ο Μάριος Ηλιάδης.

Οι διεργασίες στην πλευρά της αντιπολίτευσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη με άγνωστη την τελική έκβαση. Σημαντικά ωστόσο είναι τα ευρήματα για την αντιπολίτευση στο σενάριο υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου ή Ειρήνης Χαραλαμπίδου καθώς και οι δύο προηγούνται του Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

Made with Visme

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κερδίζει στην παράσταση νίκης με 33% των ερωτηθέντων να θεωρούν ότι θα είναι ο επόμενος πρόεδρος και τον Νίκο Χριστοδουλίδη να ακολουθεί με 20%.

Δείτε τη δημοσκόπηση στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Δημοσκοπήσεις: Τελευταία Ενημέρωση