ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημοσκόπηση «Κ» - Στο 0,9% η διαφορά Μαυρογιάννη-Αβέρωφ (γραφικά)

Η παρουσίαση της κυλιόμενης δημοσκόπησης της «Κ» - Symmetron Market Research (11-16 Ιανουαρίου) σε δείγμα 1200 ατόμων

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Παρά το ότι θρίλερ για το ποιος θα λάβει τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο της δεύτερης θέσης συνεχίζεται αμείωτο, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης βρίσκεται στη δεύτερη θέση ενισχύοντας οριακά τη διαφορά του από τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Αυξάνει τη συσπείρωση του ΑΚΕΛ, το οποίο πιέζει πλέον τον Αχιλλέα Δημητριάδη. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης διατηρεί το προβάδισμά του ενισχύοντας οριακά τις εισροές του από τον ΔΗΣΥ, ενώ ο Αβέρωφ Νεοφύτου παραμένει στάσιμος όπως στάσιμη και η συσπείρωση του Συναγερμού υπέρ της υποψηφιότητάς του.

Η «Καθημερινή» και η Symmetron Market Research παρουσιάζουν την δεύτερη κυλιόμενη δημοσκόπηση που γίνεται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων (αφαιρούνται όσοι έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν) καταγράφοντας τις τάσεις του εκλογικού σώματος και την πορεία των υποψήφιων προς το Προεδρικό. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 21,6% και οριακή διαφορά 0,9 από τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε σύγκριση με την δημοσκόπηση που παρουσίασε η «Κ» την περασμένη Κυριακή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων καταγράφει 0,5% αύξηση. Η συσπείρωση στο ΑΚΕΛ έχει αυξηθεί από το 72% στο 75%. Λαμβάνει 10.6% από το ΔΗΚΟ, 15,1% από την ΕΔΕΚ 10,3% από τη ΔΗΠΑ, 24,5% από τους Οικολόγους, 12,3% και 19,6% από την αποχή των περασμένων βουλευτικών εκλογών. Ενδεχομένως η παρουσία του στο debate να τον έχει τελικά ωφελήσει, αν ληφθεί υπόψη η αύξηση της συσπείρωσης του ΑΚΕΛ. Ίσως και να αυξήθηκε η πίεση του ΑΚΕΛ προς την υποψηφιότητα Αχιλλέα Δημητριάδη καθώς ο κ. Δημητριάδης από το 5% που παρουσίαζε την περασμένη Κυριακή, σήμερα καταγράφει 4,7%με τις εισροές του από το ΑΚΕΛ να μειώνονται στο 4,3% από το 5,3% που κατέγραφε την περασμένη Κυριακή. Το ποσοστό που λαμβάνει από τον ΔΗΣΥ πέφτει από το 3,2% στο 2,5% ενώ το 19,4% που λάμβανε την περασμένη Κυριακή από τους Οικολόγους πέφτει στο 18,4%.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμά του με 32,7% αυξάνοντάς το οριακά σε σχέση με την δημοσκόπηση που παρουσίασε η «Κ» την περασμένη Κυριακή όπου κατέγραφε 32,4%. Λαμβάνει το 33,7% σε σχέση με το 32,9% που λάμβανε από τον ΔΗΣΥ την περασμένη Κυριακή, 10,3% από το ΑΚΕΛ, 70,7% από το ΔΗΚΟ , 17,8% από το ΕΛΑΜ και από τους Οικολόγους 22,4%. Σχετική δυσκολία συσπείρωσης παρουσιάζει στα δύο συνεργαζόμενα κόμματα την ΕΔΕΚ, όπου λαμβάνει το 54.7% και από την ΔΗΠΑ όπου λαμβάνει το 55.2%.Από την αποχή των περασμένων βουλευτικών εκλογών, λαμβάνει το 21.7%.

Η υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου παραμένει επί του παρόντος στάσιμη καθώς λαμβάνει το 20.7%. Παρουσιάζεται δυσκολία συσπείρωσης του ΔΗΣΥ καθώς συσπειρώνει το κόμμα του στο 50% ενώ την περασμένη Κυριακή η συσπείρωση κυμαινόταν στο 50.5%, λαμβάνει 3,3% από το ΔΗΚΟ, 11.1% από το ΕΛΑΜ, 20.7% από τη ΔΗΠΑ, 4.1% από τους Οικολόγους και13% από όσους απείχαν από τις βουλευτικές εκλογές του 2021.

Ο Χρίστος Χρίστου διατηρεί το ποσοστό του στο 4,5% ενώ ο Γιώργος Κολοκασίδης κατέγραψε αύξηση συγκριτικά με την δημοσκόπηση της περασμένης Κυριακής φτάνοντας από το 2,6% στο 3,1%. Λαμβάνει 4,1% από το ΔΗΚΟ, 2.2% από το ΕΛΑΜ, 11.3% από την ΕΔΕΚ και 10,2% από τους Οικολόγους.

 

Made withVisme

 

Made withVisme

 

Made withVisme

 

Made withVisme

 

Made withVisme

 

Made withVisme

 

Made withVisme

 

Made withVisme

Ταυτότητα

Ανάθεση: Καθημερινή Κυπριακή Πολιτική & Οικονομική Εφημερίδα ΛΤΔ. Γραφείο: Symmetron Market Research, μέλος ESOMAR. Ημερομηνία Διεξαγωγής: 11-16 Ιανουαρίου 2023. Κάλυψη: Παγκύπρια αστικές και αγροτικές περιοχές, άνδρες και γυναίκες 18 ετών και άνω με δικαίωμα ψήφου. Μέγεθος Δείγματος: 1200 άτομα. Μέθοδος Δειγματοληψίας: Τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Συλλογή Δεδομένων: Τηλεφωνικές συνεντεύξεις με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου. Τυπικό Περιθώριο Απόκλισης: 95% βαθμός εμπιστοσύνης, περιθώριο απόκλισης +/- 2,8

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Δημοσκοπήσεις: Τελευταία Ενημέρωση