ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το κοστούμι του νέου Προέδρου

Τι δείχνει η δημοσκόπηση της «Κ»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με δεδομένη την απόφαση του προέδρου Αναστασιάδη να αποχωρήσει από την πολιτική σκακιέρα, κλείνει όπως όλα δείχνουν ένας μεγάλος κύκλος κυριαρχίας των πολιτικών που δέσποζαν στην μετά ’74 εποχή. Επιπλέον, η αποχώρηση του επί είκοσι χρόνια πολιτικού ηγέτη της Δεξιάς, απελευθερώνει νέες δυναμικές εντός του συγκεκριμένου χώρου οι οποίες φέρονται να επηρεάζουν όλο το σύστημα.

Δεκαέξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου 2023, η «Κ« και η εταιρεία IMR καταγράφουν το πολιτικό σκηνικό, τις εκλογικές επιρροές, αλλά και τα «θέλω» της κοινωνίας όσον αφορά στην αυγή της νέας πολιτικής εποχής που πλησιάζει στην Κύπρο.

 Το ζητούμενο προφίλ για τον επόμενο πρόεδρο φαίνεται να είναι αρκετά αποκρυσταλλωμένο στο μυαλό των πολιτών. Τον θέλουν να είναι έντιμος, ικανός και κοντά στον κόσμο. Οι γυναίκες φαίνεται να είναι περισσότερο απαιτητικές στο χαρακτηριστικό θέμα της εντιμότητας, ενώ ένας στους τέσσερεις άντρες ζητά καλή γνώση του κυπριακού. Η εντιμότητα και η ικανότητα είναι μεγαλύτερα ζητούμενα στις παραγωγικές ηλικίες, ενώ οι νέοι ζητούν να τους ακούσει ο νέος πρόεδρος στα προβλήματα τους.

Διαβάστε όλη την ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση της «Κ» με τα στοιχεία της πρόθεσης ψήφου, της παράστασης νίκης αλλά και την ατζέντα των Προεδρικών εκλογών στην Καθημερινή της Κυριακής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Δημοσκοπήσεις: Τελευταία Ενημέρωση