ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΠΑ για τέως Κιτίου: Ουδείς υπεράνω του νόμου

Η ανακοίνωση του κόμματος

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Με αφορμή την καταδικαστική απόφαση καταπέλτη του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας κατά του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, η ΔΗΠΑ-Συνεργασία τονίζει ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Δημοκρατική Παράταξη. 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Η απόφαση που αποτελεί ασφαλέστατα σταθμό για τα νομικά δρώμενα της χώρας είναι μια μεγάλη νίκη για την κοινωνική δημοκρατία. Ειδικά αφού αφορά αδίκημα που έγινε πριν από 42 χρόνια από ιεράρχη, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και σε άλλα θύματα που έχουν υποστεί σεξουαλικά και άλλα αδικήματα να σπάσουν τη σιωπή τους. Καμία κακοποιητική συμπεριφορά δεν πρέπει να καλύπτεται πίσω από οποιαδήποτε μορφή εξουσίας.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία την ίδια ώρα, υπογραμμίζει, ότι η απόφαση καταπέλτης κατά του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, δεν πρέπει να στιγματίσει την Εκκλησία της Κύπρου ούτε να γίνει αφορμή απώλειας της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει από τους πολίτες.

Εκφράζουμε αμέριστη συμπαράσταση προς το θύμα και τα συγγενικά του πρόσωπα, όπως και σε κάθε άλλο θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, αισιοδοξώντας ότι η απόφαση σταθμός θα καταστεί εφαλτήριο να σπάσει η σιωπή και να δικαιωθούν όλοι όσοι υποφέρουν σιωπηλά.

Η παράταξη απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς, όπως εφαρμοστεί μια ομπρέλα προστασίας προς τα άτομα αυτά που βιώνουν παρόμοιες κακοποιητικές συμπεριφορές ώστε να προστατεύονται, να στηρίζονται αλλά και να επισπεύδονται οι δικαστικές διαδικασίες.

Παράλληλα θα πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος σε δράσεις πρόληψης της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας, ευαισθητοποίησης των πολιτών συνδράμοντας στην αύξηση των καταγγελιών και την άμβλυνση του φαινομένου επίρριψης ευθυνών στα θύματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σε μια δύσκολη συγκυρία, διεθνώς και στο Κυπριακό, η Λευκωσία εμβαθύνει τις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον – Οι προεκτάσεις ...
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ