ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΠΑ-ΠΑΣΥΞΕ: Στο επίκεντρο τα προβλήματα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας

Στη συζήτηση τέθηκαν μία σειρά εμποδίων, που αφορούν την εξεύρεση προσωπικού, την έγκαιρη έγκριση καθόδου ανθρώπινου δυναμικού από τρίτες χώρες, καθώς και το ιδιαίτερο αυξημένο κόστος λειτουργίας

ΚΥΠΕ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή βιομηχανία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης αντιπροσωπίας της ΔΗΠΑ με αντιπροσωπία του ΠΑΣΥΞΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑ, στη συζήτηση τέθηκαν μία σειρά εμποδίων, που αφορούν την εξεύρεση προσωπικού, την έγκαιρη έγκριση καθόδου ανθρώπινου δυναμικού από τρίτες χώρες, καθώς και το ιδιαίτερο αυξημένο κόστος λειτουργίας, ελέω πληθωρισμού.

Σημειώνεται ότι ο Προέδρος της ΔΗΠΑ, Μάριος Καρογιάν, υπερθεμάτισε την ανάγκη να οριοθετηθεί συγκεκριμένο όραμα για τον τουρισμό της χώρας μας και να κοστολογηθούν τα προτεινόμενα μέτρα, αντιπαραβάλλοντας αυτή την κοστολόγηση με τυχόν εξοικονόμηση ή και προσέλκυση νέων εσόδων για το κράτος.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανάπτυξη ολόχρονου τουρισμού και βελτίωσης της συνδεσιμότητας της χώρας με το εξωτερικό, αλλά και για να επενδυθούν κονδύλια στην προώθηση της Κύπρου, ως ολόχρονου προορισμού.

Ο Βουλευτής, Μιχάλης Γιακουμή, αναφέρθηκε στα προβλήματα και την απώλεια εσόδων που προκαλούν οι ροές τουριστών που καταλήγουν στα κατεχόμενα, ενώ σημείωσε την ανάγκη ανάπτυξης διαφοροποιημένων μορφών τουρισμού, που θα ενισχύσουν την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη χώρα.   

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΥΞΕ ανέπτυξε διάφορες προτάσεις που θα μπορούσαν να αποβούν ωφέλιμες για τη βιομηχανία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αναφέροντας ότι επείγει να παρθούν στοχευμένα μέτρα ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθούν κίνητρα για ολόχρονη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων, με αφετηρία την αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά την εργοδότηση τουλάχιστον 50% του προσωπικού σε μήνες μη αιχμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση