ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δίπλαρος: Το Tik Tok και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΔΗΣΥ

Αναφέρθηκς στους λόγους ήττας των Κωστάκη Κωνσταντίνου και Νίκου Τορναρίτη, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τις ευρωεκλογές «δεν πανηγυρίζουμε, προβληματιζόμαστε».

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αν δεν γίνουν αλλαγές στον ΔΗΣΥ στους επόμενους 9 – 10 μήνες, θα έχουμε πρόβλημα στις βουλευτικές του 2026, δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM και την εκπομπή ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος της Πινδάρου, Ευθύμιος Δίπλαρος.
Σχολιάζοντας το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών, είπε ότι προβληματίζονται έντονα, θεωρώντας ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές το αργότερο μέχρι τις αρχές του νέου χρόνου. Συγκεκριμένα, πρώτον, να θεσμοθετηθεί η επικοινωνία της ηγεσίας και των βουλευτών με τη βάση του κόμματος, με συναντήσεις δύο – τρεις φορές τον χρόνο. Δεύτερον, να εξυγχρονιστεί ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος, με τον κ. Δίπλαρο να διευκρινίζει: «Δεν εννοώ ότι θα αρχίσουμε με τα ΤΙΚ-ΤΟΚ. Αρχίσαμε από πριν με τα social media, αλλά δε θα αντικαταστήσουν την παραγωγή πολιτικής».

Τα εμπόδια

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τροχοπέδη στις αλλαγές που ήθελε να κάνει η νέα ηγεσία υπό την Αννίτα Δημητρίου στάθηκαν η φυγή στελεχών, τα στρατόπεδα εντός του κόμματος μετά τις εκλογές και το οικονομικό πρόβλημα που είχαν να διαχειριστούν.

Για την εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος είπε ότι δε βοήθησε η ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο εκλογών, τονίζοντας ότι, αν και είναι κάτι το οποίο ψήφισαν τα ίδια τα κόμματα, πρέπει το ζήτημα αυτό να τεθεί στη Βουλή.

Οι λόγοι ήττας των Κωστάκη Κωνσταντίνου και Νίκου Τορναρίτη

Μιλώντας για υποψηφιότητες του ΔΗΣΥ, που δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα, σημείωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν λάθος επιλογή ο Κωστάκης Κωνσταντίνου για τον ΕΟΑ Πάφου, καθώς είχε απέναντί του τα υπόλοιπα κόμματα και ένα στέλεχος του ΔΗΣΥ.

Σε σχέση με τν Νίκο Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας, είπε ότι η ήττα του οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, τους οποίους ανέλυσαν. «Ίσως ο κόσμος να θέλει αλλαγή προσώπων, ίσως δεν εργάστηκαν άλλες πολιτικές δυνάμεις όπως θα έπρεπε, ίσως λόγω εσωτερικού πολέμου, ίσως λόγω της αρχικής υποψηφιότητας του Ανδρέα Κωνσταντίνου, την οποία δεν επιθυμούσαν άλλα κόμματα. Είδαμε αυτούς τους παράγοντες και γίναμε πιο σοφοί», ανάφερε ο κ. Δίπλαρος.

«Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά προβληματιζόμαστε»

Την ιδιά ώρα είπε ότι ανάμεσα στα αρνητικά υπάρχει το θετικό της αύξησης 10.000 ψήφων στις ευρωεκλογές, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν πανηγυρίζουν, αλλά προβληματίζονται.

Για το παράπονο του Λουκά Φουρλά

Για την εσωκομματική λάσπη που κατήγγειλε ο Λουκάς Φουρλάς ότι δέχθηκε στην προεκλογική, ο κ. Δίπλαρος είπε ότι είναι κάτι φυσιολογικό σε αυτές τις διαδικασίες, αλλά δε θεωρεί ότι πήγαζε από την ηγεσία, όμως από μεμονωμένα άτομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση