ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΥΠΕΞ - Επισκέψεις εργασίας σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία

Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, καθώς και περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις θα είναι στο επίκεντρο των επισκέψεων

ΚΥΠΕ

Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, καθώς και περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις θα είναι στο επίκεντρο των επισκέψεων εργασίας που θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κόμπος θα μεταβεί πρώτα στο Άμπου Ντάμπι, όπου τη Δευτέρα 5 Ιουνίου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Κύπρου–ΗΑΕ, το Κυπριακό, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου, η περιφερειακή συνεργασία και ασφάλεια, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-ΗΑΕ.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπου την Τρίτη 6 Ιουνίου θα συναντηθεί με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις. Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου–Σαουδικής Αραβίας, το Κυπριακό, τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και στις σχέσεις της ΕΕ με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Ριάντ, όπου την Πέμπτη 8 Ιουνίου, θα συμμετάσχει στις εργασίες της υπουργικής συνάντησης του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Daesh/ISIS, που συνδιοργανώνεται από τον Υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στο περιθώριο της συνάντησης του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Daesh/ISIS, ο Δρ Κόμπος αναμένεται να έχει επαφές με ομολόγους του, κατά τις οποίες θα έχει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων σε σχέση με τις προοπτικές συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή 9 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ