ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αβέρωφ: Χρειάζεται ο διάλογος για να σπάσει το αδιέξοδο

Σημασία πρέπει να δοθεί σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

ΚΥΠΕ

Χρειαζόμαστε τον διάλογο γιατί είναι μόνο μέσα από το διάλογο, που μπορούμε να σπάσουμε τα αδιέξοδα, ενώ σημασία πρέπει να δοθεί, επίσης, σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ερωτηθείς την Τρίτη για το Κυπριακό, μετά και την άτυπη τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόσο στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ήταν απόλυτα ξεκάθαρος για το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, που δεν είναι άλλο από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, όπως καθορίζεται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και απόλυτα ξεκάθαρος για τους 13 λόγους που υπάρχει αυτή η κατάσταση στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της τουρκικής κατοχής και της τουρκικής προκλητικότητας.

«Το χθεσινό γεύμα με τον Γενικό Γραμματέα έχει κάτι θετικό. Για εμένα αρκετά θετικό είναι το ότι αναμένεται ο διορισμός αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα για να συνεχίσει το έργο της κ. Λουτ. Χρειαζόμαστε τον διάλογο γιατί είναι μόνο μέσα από το διάλογο που μπορούμε να σπάσουμε τα αδιέξοδα», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «χωρίς να αλλάζουμε τους στόχους μας, πρέπει όπως το απέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να δηλώνουμε πάντα την ετοιμότητα μας για το διάλογο, όπως επίσης και να δώσουμε σημασία σε μέτρα οικοδόμησης της εμπιστοσύνης που βελτιώνουν το κλίμα, του οποίου είναι απαραίτητη η βελτίωση στην προσπάθεια να έχουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για την επίλυση του Κυπριακού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση