ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντίδραση «υπεξ» σε δηλώσεις Κασουλίδη: «Ξεπέρασε τα όριά του»

Αναφορικά με τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της ΚΔ σε τ/κ ΜΜΕ

ΚΥΠΕ

Σε δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη σε τ/κ ΜΜΕ, αντέδρασε το «υπεξ» στα κατεχόμενα, ισχυριζόμενο ότι «υπερέβη τα όρια» και κάνοντας λόγο για «αλαζονική στάση των Ε/κ πολιτικών».

«Ξεπέρασε τα όριά του, επιχειρώντας να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις και να προκαλέσει τον τουρκοκυπριακό λαό», υποστηρίζει σε γραπτή ανακοίνωση το «υπουργείο εξωτερικών». 

«Η αλαζονική στάση των Ελληνοκυπρίων πολιτικών δείχνει πόσο μακριά βρίσκονται από το να κατανοήσουν ότι ο τουρκοκυπριακός λαός είναι αναπόσπαστο μέρος του μεγάλου τουρκικού έθνους», ισχυρίζεται το «υπεξ».

Υποστηρίζει περαιτέρω ότι «οι δηλώσεις του επικεφαλής ενός θεσμού που απορρίπτει όλες τις προτάσεις λύσης για την επίλυση του Κυπριακού και θεωρεί καθήκον του να διαιωνίζει κάθε είδους απομόνωση που έχει επιβληθεί στους Τουρκοκύπριους δεν έχουν καμία αξία. Όπως και άλλοι Ελληνοκύπριοι αξιωματούχοι, ο μόνος στόχος του Κασουλίδη είναι να υπερασπιστεί τις διαπραγματεύσεις που βασίζονται στο μοντέλο της ομοσπονδίας, το οποίο αποτελεί κατάλοιπο του παρελθόντος».

Όπως ισχυρίζεται το «υπεξ», «η μόνη ρεαλιστική βάση είναι η καταγραφή της ύπαρξης δύο κυρίαρχων ισότιμων κρατών που ζουν σε καλή γειτονία στο νησί. Η αναγνώριση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος της τδβκ είναι ο μόνος τρόπος για να μπει στην ημερήσια διάταξη μια γόνιμη διαδικασία». 

Η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών

Σύμφωνα με την «Μπούγκιουν Κίμπρις», ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι «αυτό που δίνει ελπίδα είναι τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών στον βορρά. Αυτό μου δείχνει ότι οι Τουρκοκύπριοι εξακολουθούν να επιθυμούν λύση, ομοσπονδιακή λύση και να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τους Ελληνοκύπριους».

Προσθέτει, επίσης, ότι: «Είμαι βέβαιος ότι αν στο μέλλον οι Τουρκοκύπριοι εκλέξουν έναν ηγέτη που θα είναι υπέρ μιας διευθέτησης και φυσικά η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει επίσης έναν ηγέτη που είναι υπέρ μιας λύσης και υπάρχει συνεργασία μεταξύ τους, η Άγκυρα θα πρέπει να συμμορφωθεί. Η επιλογή των Τουρκοκυπρίων είναι πολύ σημαντική. Η συνεργασία των ηγετών είναι πολύ σημαντική. Η Άγκυρα θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό. Οι επαναδιαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν και πάλι». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση