ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ο Κόμπος έλαβε πολιτική έγκριση από το Ισραήλ για ανθρωπιστικό διάδρομο

Ο Υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρο με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα

ΚΥΠΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος έγινε δεκτός από τον Ισραηλινό Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ τον οποίο ευχαρίστησε για την πολιτική έγκριση της πρότασης της Κύπρου για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο για τη Γάζα. 

Ο κ. Κόμπος, έγραψε στην πλατφόρμα 'Χ' ότι έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο του Ισραήλ, "έναν πραγματικό φίλο της Κύπρου" με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση στη Γάζα και την επιτακτική ανάγκη για άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Τον ευχαρίστησε επίσης για την πολιτική έγκριση της πρότασης της Κύπρου για τον θαλάσσιο διάδρομο.

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο του Ισραηλινού Προέδρου έγραψε στο 'Χ' ότι ο κ. Χέρτσογκ είχε συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιρλανδίας και της Κύπρου για να συζητήσουν για την σύγκρουση "κατά των τρομοκρατών της Χαμάς και την σημασία της άμεσης απελευθέρωσης όλων των ομήρων, ένα ξεκάθαρο ανθρωπιστικό αίτημα για όλο τον κόσμο". 

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο, συζήτησε τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ στη Γάζα κατά της οργάνωσης Χαμάς.

Ο Ισραηλινός Πρόεδρος τόνισε στον Κύπριο Υπουργό Εξωτερικών ότι το αίτημα της χώρας του «για άμεση απελευθέρωση όλων ανεξαιρέτως των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Γάζα από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση» οφείλει να αποτελεί «την πρώτιστη προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Με τα ελληνοτουρκικά σε σταθερή τροχιά μέχρι τον Νοέμβριο, η πρόκληση για την Αθήνα είναι η νέα πολιτική του Βερολίνου
Του Βασίλη Νέδου
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ