ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη Σαουδική Αραβία ο ΥΠΕΞ

Ο κ. Κόμπος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, στις 6-8 Ιουνίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δρ Κόμπος συναντήθηκε χθες, στην Τζέντα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud. Στο επίκεντρο των διευρυμένων συνομιλιών ήταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με τους Υπουργούς να επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη δυναμική που διέπει τις σχέσεις Κύπρου–Σαουδικής Αραβίας. Παράλληλα, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Σαουδικής Αραβίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στο Ριάντ, όπου την Πέμπτη, 8 Ιουνίου, θα συμμετάσχει στις εργασίες της υπουργικής συνάντησης του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Daesh/ISIS, που συνδιοργανώνεται από τον Υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής συνάντησης, ο Δρ Κόμπος θα έχει επαφές με ομολόγους του, κατά τις οποίες θα έχει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων σε σχέση με τις προοπτικές συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ