ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τατάρ: Δεν τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης της Μόρφου

Επανέλαβε την θέση υπέρ ενός μοντέλου συνεργασίας δύο κρατών

ΚΥΠΕ

«Ο λαός της Μόρφου να μην ανησυχεί καθόλου. Δεν τίθεται θέμα να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέμα Μόρφου», ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ σε συνάντησή του σήμερα με το «διοικητικό συμβούλιο» του «συλλόγου αλληλεγγύης ηρώων Μόρφου».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο «πρόεδρος» του «συλλόγου», Τουρκάι Τοκέλ είπε στον κ. Τατάρ ότι στηρίζουν το μοντέλο λύσης δύο κρατών και πριν από την άτυπη συνάντηση 5 + 1 της Γενεύης ήθελαν να το μεταφέρουν τις απόψεις του «λαού» της Μόρφου σχετικά με το θέμα της μη επιστροφής της Μόρφου. Αλλά και να τον ενημερώσουν για το άγαλμα που θέλουν να κάνουν στην Μόρφου για «τους ήρωες της Πάφου».

Ο Τ/κ ηγέτης πρόσθεσε ότι παρά την πανδημία η πόλη δέχτηκε πέραν των 130.000 επισκεπτών κατά τους τελευταίους 6 μήνες

Είμαστε πάντοτε δίπλα στην Μόρφου που είναι έδαφος της «τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος – και ένα από τα πιο σημαντικά μέρη, απάντησε ο Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι «ο λαός της Μόρφου δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Ποτέ δεν είναι δυνατόν να φέρουμε την Μόρφου στην ημερήσια διάταξη στο τραπέζι των συνομιλιών. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Η τδβκ είναι πιο ριζωμένη και ενδυναμωμένη συνεχίζει τον δρόμο της».

Και στρατηγικά, πρόσθεσε, και από άποψη υδάτινων πόρων, η Μόρφου έχει μεγάλη σημασία για το ψευδοκράτος.

Επανέλαβε την θέση υπέρ ενός μοντέλου συνεργασίας δύο κρατών, που να βασίζεται στην κυριαρχική ισότητα και θα ζουν δίπλα – δίπλα και πως αυτό το μοντέλο στηρίζει και ο Τούρκος Πρόεδρος.

Εξάλλου, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο πρόγραμμα «Σεμινάρια του Τομέα των Ακινήτων» του Πανεπιστημίου Άγκυρας, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι το Βαρώσι θα μπορούσε να μετατραπεί σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, υποστηρίζοντας ότι η περίκλειστη πόλη άνοιξε κατά τρόπο που συνάδει με το διεθνές δίκαιο και θα μπορούσε να αναπτυχθεί με τρόπο που να συνάδει με το διεθνές δίκαιο.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο Τ/κ ηγέτης πρόσθεσε ότι παρά την πανδημία και το γεγονός ότι δεν έχει ανοικοδομηθεί η πόλη δέχτηκε πέραν των 130.000 επισκεπτών κατά τους τελευταίους 6 μήνες.

Ο κ. Τατάρ ανέφερε επίσης ότι ενώ αγωνίζονται για τη διαχείριση των ενεργειακών πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και για τα δικαιώματα του ψευδοκράτους στην «Γαλάζια Πατρίδα», ταυτόχρονα δίδουν έμφαση στο να αποκτήσει αξία το έδαφος και τα ακίνητα του ψευδοκράτους και στο πώς αυτά θα μπορούσαν να συμβάλουν στην οικονομία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση