ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τατάρ - Ζήτησε υποστήριξη για την άρση της «απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων

Τι ανέφερε σε ομιλία του ο κατοχικός ηγέτης στην έκτακτη σύνοδο κορυφής αρχηγών κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών

ΚΥΠΕ

Την υποστήριξη των τουρκικών κρατών για την άρση της «απομόνωσης» των Τουρκοκυπρίων, ζήτησε ο Ερσίν Τατάρ, σε ομιλία του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής αρχηγών κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

Ζήτησε «συγκεκριμένα μέτρα κατά της απομόνωσης που έχει επιβληθεί στον τουρκοκυπριακό λαό», όπως υποστήριξε.

«Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε μαζί την απάνθρωπη απομόνωση που έχει επιβληθεί στο λαό μου», είπε και πρόσθεσε ότι αναμένει από τον Οργανισμό και τα μέλη του συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. 

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στους μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία αναφέροντας ότι «δυστυχώς, χάσαμε δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας στην καταστροφή του αιώνα. Χάσαμε επίσης τους πολίτες μας σε αυτόν τον σεισμό. Αυτός είναι ένας μεγάλος πόνος». 

Αφού είπε ότι «η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα μεγάλο και ισχυρό κράτος», ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι «η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι ένα κράτος ικανό να επουλώσει τις πληγές του το συντομότερο δυνατό».

Τέλος, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «ο τουρκικός κόσμος θα δημιουργήσει μια στενότερη σχέση, με τη συνεργασία που θα γίνει στον τομέα της διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων αναγκών», ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι η κοινότητα του έχει αποκλειστεί «από παρόμοιες ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες που διοργανώνονται υπό την ομπρέλα των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άδικους πολιτικούς λόγους». 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση