ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Προκλητικοί» οι ελληνικοί «ισχυρισμοί» περί Γενοκτονίας των Ποντίων

«Συνιστούμε σε όλους τους κύκλους στην Ελλάδα να υιοθετήσουν ένα όραμα που θα επιτρέψει ένα περιβάλλον ειρήνης και συνεργασίας, αντί να συνεχίζουν την προκλητική ρητορική»

Kathimerini.gr

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απορρίπτει τις αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων ως «αβάσιμους ισχυρισμούς […] ορισμένων ριζοσπαστικών ομάδων εναντίον της τουρκικής ιστορίας […] που τροφοδοτούν την εχθρότητα έναντι της Τουρκίας», ενώ παράλληλα κατηγορεί και «ορισμένους πολιτικούς στην Ελλάδα» ότι «διαστρεβλώνουν τα ιστορικά δεδομένα».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει, απευθυνόμενο «σε όσους στοχοποιούν την Τουρκία με μη ρεαλιστικούς ισχυρισμούς και δηλώσεις», ότι «η ευθύνη της Ελλάδας και το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε αποζημίωση για τις θηριωδίες που διέπραξε ο εισβολέας ελληνικός στρατός, κατά παράβαση των νόμων του πολέμου, κατά την αιματηρή εισβολή στην Ανατολία καταγράφηκαν στη Συνθήκη της Λωζάνης».

Μιλά επίσης για «πολιτικούς που συνεχίζουν να εργαλειοποιούν, να εξαπατούν, να διαστρεβλώνουν και να κατασκευάζουν ψέματα και να αντιστρέφουν την πραγματικότητα» και τους καλεί «να αντιμετωπίσουν τη δική τους σκοτεινή ιστορία και να απαλλαχθούν από την υστερία που πηγάζει από την τουρκική εχθρότητα».

«Συνιστούμε σε όλους τους κύκλους στην Ελλάδα να υιοθετήσουν ένα όραμα που θα επιτρέψει ένα περιβάλλον ειρήνης και συνεργασίας, αντί να συνεχίζουν σήμερα την προκλητική ρητορική και τις ενέργειές τους», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Διπλωματία: Τελευταία Ενημέρωση

Σειρά επαφών και συναντήσεων είχε χθες, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ