ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ για Στεφάνου και φορολογίες: Θα μπορούσε να πει απλά ότι συμφωνεί με εμάς

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ φαίνεται να ξεχνά πως επί της καταστροφικής διακυβέρνησής τους επιβλήθηκαν ένα σωρό φορολογίες»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση με την οποία απαντά στο ΑΚΕΛ για τις φορολογίες εξέδωσε ο ΔΗΣΥ. Όπως αναφέρεται «Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ φαίνεται να ξεχνά πως επί της καταστροφικής διακυβέρνησής τους επιβλήθηκαν ένα σωρό φορολογίες. Και φαίνεται να ξεχνά πως είναι η νοικοκυρεμένη πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού που επέτρεψε τη σταδιακή μείωση του φορολογικού βάρους στους πολίτες και στις επιχειρήσεις». Υπενθυμίζεται ότι o Στέφανος Στεφάνου έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας επίσημη ενημέρωση σε σχέση με την επιβολή της πράσινης φορολογίας και επαναφέροντας το αίτημα του ΑΚΕΛ για αναβολή των νέων ισοπεδωτικών φόρων. Στην επιστολή του σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως οι δεσμεύσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση πριν ακόμα ολοκληρωθεί η συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κοινωνία σε μια περίοδο που το κόστος ενέργειας δεν προβλέπεται να αποκλιμακωθεί, κυρίως λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ φαίνεται να ξεχνά πως επί της καταστροφικής διακυβέρνησής τους επιβλήθηκαν ένα σωρό φορολογίες. Και φαίνεται να ξεχνά πως είναι η νοικοκυρεμένη πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού που επέτρεψε τη σταδιακή μείωση του φορολογικού βάρους στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.

Το εξωφρενικό δε, είναι που το ΑΚΕΛ αντιδρούσε σε κάθε μείωση ή κατάργηση φορολογιών.

Υπενθυμίζουμε μόνο την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας που πλήρωναν 274.000 νοικοκυριά, τη μείωση της φορολογίας στους τόκους που πλήρωναν πέραν των 500.000 καταθετών και την πρόσφατη κατάργηση του ετήσιου τέλους των €350 που πλήρωναν πέραν των 110.000 εταιρειών. Φορολογίες που όλες επιβλήθηκαν επί ΑΚΕΛ.

Υπενθυμίζουμε ακόμη πως θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως προβλήθηκε μόλις προχθές από την Πρόεδρό μας, είναι πως καμία νέα φορολογική επιβάρυνση δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή. Θα μπορούσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, προβάλλοντας το όψιμο ενδιαφέρον του για τους φορολογούμενους, να πει απλά ότι συμφωνεί με τον ΔΗΣΥ.

Αντί να κατηγορεί τον ΔΗΣΥ για φορολογίες ας δεσμευτεί ότι θα στηρίξει την πρότασή μας για εφαρμογή του οικογενειακού αφορολόγητου εισοδήματος, που θα βοηθήσει τις οικογένειες μεσαίου εισοδήματος που ένας εκ των δύο συζύγων είναι χαμηλόμισθος. Ή μήπως και πάλι θα διαφωνεί το ΑΚΕΛ;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΥΠΟΙΚ  |  Φόρος  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Σχεδόν κάθε τύπου πολίτης είναι υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές - Αθάνατες παραμένουν οι κάρτες
Του Γιάννη Ιωάννου
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ