ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΔΗΣΥ για τα 10 χρόνια από τον θάνατο του Γ. Κληρίδη: Κρατάμε τη μνήμη και τις πολιτικές του παρακαταθήκες ζωντανές

Συνέδεσε το όνομά του με όλες τις ιστορικές στιγμές της πατρίδας μας, αναφέρει το κόμμα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Όπως αναφέρεται, «κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής του, ο Γλαύκος Κληρίδης σφράγισε ανεξίτηλα τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, έχοντας την ικανότητα να συνδέει τα συμφέροντά της Κύπρου, με το μεγάλο πλέγμα των γεωστρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή». «Κρατάμε τη μνήμη και τις πολιτικές του παρακαταθήκες ζωντανές και συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα στον δρόμο που ο ίδιος χάραξε για μια Κύπρο ειρηνική, ελεύθερη και επανενωμένη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προστίθεται.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τελέστηκε σήμερα το τρισάγιο του αείμνηστου Γλαύκου Κληρίδη στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία. Δέκα χρόνια συμπληρώνονται χωρίς τον μεγάλο πολιτικό που συνέδεσε το όνομά του με όλες τις ιστορικές στιγμές της πατρίδας μας. Τον ηγέτη και ιδρυτή του Δημοκρατικού Συναγερμού του οποίου η φιλοπατρία, η ευθυκρισία, η ευστροφία και το χιούμορ, τον χάραξαν για πάντα στις καρδιές και στη μνήμη του κυπριακού λαού.

Κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης ζωής του, ο Γλαύκος Κληρίδης σφράγισε ανεξίτηλα τη σύγχρονη κυπριακή ιστορία και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, έχοντας την ικανότητα να συνδέει τα συμφέροντά της Κύπρου, με το μεγάλο πλέγμα των γεωστρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή.

Ο ίδιος επέλεξε από πολύ νωρίς να αναλώσει τη ζωή του στην υπόθεση της Κύπρου. Πάλεψε με σθένος για τη λύση του κυπριακού και την επανένωση της πατρίδας μας. Υπηρέτησε τη χώρα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και άφησε ως μεγαλύτερη πολιτική κληρονομιά την ένταξή μας στην Ενωμένη Ευρώπη.

Κρατάμε τη μνήμη και τις πολιτικές του παρακαταθήκες ζωντανές και συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα στον δρόμο που ο ίδιος χάραξε για μια Κύπρο ειρηνική, ελεύθερη και επανενωμένη εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση