ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δράκου: «Δικαίωμα» των Αριστοτέλους - Δημητρίου να καταχωρήσουν ιδιωτικές ποινικές αγωγές

«Είναι δικαίωμα της κ. Αριστοτέλους και της κ. Δημητρίου να το πράξουν αυτό, συνεπώς δεν έχω κανένα σχόλιο επί τούτου», είπε η Υπουργός

ΚΥΠΕ

Είναι δικαίωμα της Διευθύντριας και της ανώτερης λειτουργού των Φυλακών να καταχωρήσουν ιδιωτικές ποινικές αγωγές, δήλωσε τη Δευτέρα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο υπογραφής Πρωτόκολλου Συνεργασίας με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Χρήστο Στυλιανίδη, η κ. Δράκου κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ότι αναμένεται να καταχωρηθεί εντός της εβδομάδας στο δικαστήριο η ποινική δίωξη από τις Άννα Αριστοτέλους και Αθηνά Δημητρίου σε σχέση με την υπόθεση του κ. Κατσουνωτού.

«Είναι δικαίωμα της κ. Αριστοτέλους και της κ. Δημητρίου να το πράξουν αυτό, συνεπώς δεν έχω κανένα σχόλιο επί τούτου», απάντησε.

Ερωτηθείσα για το αίτημα των Αριστοτέλους και Δημητρίου για μετακίνησή τους στην Ελεγκτική Υπηρεσία, η κ. Δράκου είπε ότι έχει παραληφθεί νωρίτερα σήμερα από το γραφείο της μια νέα επιστολή που έχει αποστείλει η κ. Αριστοτέλους, «την οποία θα μελετήσω και σίγουρα θα έχετε τις απόψεις μου σύντομα επί του περιεχομένου». Σημείωσε ότι δεν γνώριζε ακόμη το περιεχόμενο της επιστολής, και ότι θα έπρεπε να το μελετήσει πρώτα.

Σε σχέση με το ίδιο θέμα, η κ. Δράκου αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που έχει εκδώσει σχετικά. «Όπως γνωρίζετε η κ. Αριστοτέλους είναι με άδεια ασθενείας και αναμένω με την ανάρρωση της να συναντηθούμε να ανταλλάξουμε απόψεις επί του θέματος και να δούμε πως μπορούμε να βρούμε την καταλληλότερη λύση σε ότι αφορά το θέμα αυτό», πρόσθεσε.

Καταχωρείται σύντομα στη Νομική Υπηρεσία το πόρισμα για τον 26χρονο εθνοφρουρό

Σε ερώτηση για το πόρισμα της Αστυνομίας σχετικά με το θέμα του 26χρονου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου και αν γνωρίζει πότε θα σταλεί στη Νομική Υπηρεσία, η Υπουργός είπε ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, βρίσκεται προς το τέλος η όλη έρευνα.

Σημείωσε ότι αυτό είναι αρμοδιότητα καθαρά του Γενικού Εισαγγελέα, και η Αστυνομία σε αυτή την περίπτωση παίρνει απευθείας οδηγίες σε ότι αφορά το ανακριτικό έργο από τον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα.

Από ό,τι γνωρίζει διότι ενδιαφέρεται για το θέμα, πρόσθεσε, ολοκληρώνεται η έρευνα σύντομα και καταχωρείται στη Νομική Υπηρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

Στο συνέδριο φιλοξενήθηκαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της Εκκλησίας, της πολιτικής και της ακαδημαϊκής ...
ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις
 |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ